Snima se biografski film o Karlu Lagerfeldu: Poznato ko će igrati glavnu ulogu (FOTO)

07.10.2022

12:00

0

Slavni dizajner je preminuo 2019, u 85. godini

Snima se biografski film o Karlu Lagerfeldu: Poznato ko će igrati glavnu ulogu (FOTO)
Copyright Profimedia

Biografski film o čuvenom modnom dizajneru, kreativnom direktoru modne kuće Šanel, Karlu Lagerfeldu, biće snimljen.

Džared Leto će igrati glavnu ulogu i producirati film o legendranom kreatoru čija karijera je trajala više od 50 godina.

Film je podržala i modna kuća Karla Lagerfelda. Ceo projekat je još uvek u ranoj fazi i nije poznato ko će biti reditelj, prenosi Variety.

Džared Leto Profimedia
 

U filmu će pojaviti i Lagerfeldovi prijatelji i saradnici Pjer Paolo Rigi, Karolin Lebar i Sebastijen Žondo kao izvršni producent, pored kuće Paradox iza koje stoje Leto i njegova partnerka Ema Ladbruk.

Lebar je radila sa Lagerfeldom više od 35 godina kao savetnik na više nivoa, Rigi je bio izvršni direktor kompanije više od 10 godina, a Žondo je proveo 20 godina kao lični asistent i telohranitelj, a i danas sarađuje sa modnom kućom.

Leto koji je igrao u "Gučijevima" je izjavio da mu je Karl Lagerfeld oduvek bio inspiracija. On ga je opisao kao umetnika, inovatora vođu i ono što je najvažnije ljubaznog čoveka".

- Kada smo se okupili sa timom Karla Lagerfelda odmah smo uvideli da delimo istu kreativnu viziju da odamo poštovanje Karlu ali i istovremeno pomerimo umetničke granice onoga kako bi trebalo da izgleda biografski film  - izjavio je glumac.

Profimedia
 

Rigi, izvršni producent brenda Karl Lagerfeld je izjavio da je do sada bilo mnogo producenata koji su želeli da ekranizuju priču o životu slavnog modnog dizajnera, ali da su tek sada sigurni da će to biti film koji bi i Karl voleo da vidi.

Karl Lagerfeld je preminuo 2019. godine u svojoj 85. godini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike