Snima se serija o Marlen Ditrih: Odabrana glavna glumica (FOTO)

01.10.2022

08:00

0

Čuvena umetnica je bila prva Nemica koja je postigla veliki uspeh u Holivudu

Snima se serija o Marlen Ditrih: Odabrana glavna glumica (FOTO)
profimedia-0537307357 - Copyright Profimedia

Filmski reditelj Fatih Vakin snimiće mini seriju o Marlen Ditrih, prvoj nemačkoj glumici koja je postigla veliki uspeh u Holivudu.

Holivudsku divu igraće glumica Dajana Kruger. Serija će biti zasnovana na knjizi "Moja majka, Marlen" Ditrihove ćerke, Marije Rive.

Kako prenosi Variety mini serija prikazuje život Marlen Ditrih kao umetnice, ljubavnice i nemačke emigratkinje, majke, kao i žene koja je stvorila svoja pravila i živela po njima bez obzira na cenu.

Dajana Kruger Profimedia
 

- Marlen će biti ne samo moja prva serija koju sam napisao i režirao, već i najveći izazov u mojoj filmskoj karijeri - izjavio je Vakin.

On je rekao da niko neće bolje odigrati Marlen od Dajane Kruger. Ova glumica je ujedno i izvršni producent serije.

- Sa Fatihovim talentom i sposobnošću da pronikne u dušu čoveka, sigurna sam da neće samo snimiti seriju o ikoni i svetskoj zvezdi Marlen Ditrih, već će pre svega nacrtati portret jedinstvene žene u neobičnoj epohi - izjavila je ova glumica.

Dajana Kruger je inače dobitnica Zlatne palme u Kanu 2017. godine za najbolju žensku ulogu u filmu "Niotkuda"  Fatiha Akina i zvezda serije “The Walking Dead.

Dajana Kruger i Fatih Vakin Profimedia
 

Marlen Ditrih umrla je 1992. godine u Parizu u devedesetoj godini. Rođena je 27. decembra 1901. godine u Berlinu.

Ona je bila prva nemačka glumica koja je postigla veliki uspeh u Holivudu.

Odbila je ponudu Hitlerovih pristalica i 1937. godine zatražila američko državljanstvo.

U sklopu projekta OSS-a (Office of Strategic Services), Marlen Ditrih je 1944. snimila niz pesama kojima je podizala borbeni moral vojnika, među kojima je najveću popularnost postigla "Lili Marlen".

Ona je bila veoma intrigantna i misteriozna žena čiji je život bio prepun ljubavnih afera sa poznatim muškarcima kao što su Kirk Daglas, Frenk Sinatra, Ernest Hemingvej, Geri Kuper, Džon Vejn, Remark, Hemfri Bogart i mnogi drugi.

Profimedia
 

Deklarisala se kao biseksualka i privlačila ogromnu pažnju noseći muško odelo. Duboko je žalila za dekadentnim, predratnim godinama Berlina, kada je vodila buran noćni život. Veruje se da je bila u vezi sa Edit Pjaf i Gretom Garbo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Variety

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike