„Bez teških droga i uloga u filmovima o superherojima“: Da li će mlada holivudska zvezda održati obećanje dato Leonardu Dikapriju? (FOTO)

27.02.2024

17:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumac ipak nije odbacio ideju o prihvatanju uloge u nekom filmu baziranom na stripu

„Bez teških droga i uloga u filmovima o superherojima“: Da li će mlada holivudska zvezda održati obećanje dato Leonardu Dikapriju? (FOTO)
Leonardo Dikaprio - Copyright Profimedia

U septembru 2022. godine Timoti Šalame je izjavio kako mu je na snimanju filma „Don’t Look Up“ Leonardo Dikaprio da kratak, ali esencijalan poslovni savet koji je glasio: „Bez teških droga i uloga u filmovima o superherojima“.

Profimedia
 

Dikaprio nikada nije glumio u filmovima baziranim na stripovskim superherojima, kao i Šalame, bez obzira na ponude koje su se spominjale poslednjih godina. Međutim, ako se pročita intervju koji je mladi glumac dao za The New York Times povodom drugog dela filma „Dina“, može se zaključiti da ipak nije odbacio ideju o prihvatanju uloge u nekom filmu temeljenom na stripu.

Profimedia
 

Film koji mu je promenio život

- Kada mi je Leo to rekao, smatrao sam da je dobar savet. Pridržavao sam se obe stvari. Ali, film zbog kojeg sam poželeo da igram u nekom filmu o superheroju bio je "Vitez tame". Ako je scenario dobar, ako je reditelj sjajan, razmisliću - rekao je Timoti.

Ovo nije prvi put da on spominje uticaj filma „Vitez tame“ reditelja Kristofera Nolana iz 2008. godine koji je nastao na bazi stripa o Betmanu. Kada je 2018. godine primao nagradu za najbolje glumca, Udruženja filmskih kritičara Njujorka, za ulogu u filmu „Call Me by Your Name”, Šalame je otkrio da mu je ovaj film promenio život.  

Profimedia
 

- Kada sam imao 12 godina, tražio sam od svoje majke i bake da odemo da pogledamo film „Vitez tame“ Krisa Nolana. Izašao sam iz bioskopa kao drugačija osoba, ozbiljno to mislim. Izvedba Hita Ledžera u tom filmu bila mi je instinktivna i viralna, i od tada sam se zarazio glumom.

Profimedia
 

Pomalo je čudno da jedan od trenutno najpopularnijih mladih glumaca u Holivudu još nije prihvatio neku ulogu u filmu o superherojima. Njegove koleginice iz filma „Dina“ Zendeja i Florens Pju već su odavno deo Marvelovih filmova, navodi nacional.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike