Izbrisana scena iz filma dokazuje zašto je Hit Ledžer stvorio najboljeg Džokera svih vremena (VIDEO)

22.03.2022

17:45

0

Glumac je za ovu ulogu posthumno dobio Oskara

Izbrisana scena iz filma dokazuje zašto je Hit Ledžer stvorio najboljeg Džokera svih vremena (VIDEO)
Copyright Profimedia

Izbrisana scena ikoničnog filma „Mračni vitez“ Kristofera Nolana iz 2008. godine je, po mišljenju obožavalaca, koji to i danas tvrde, trebalo da bude zadržana jer na savršen način interpretira nivo uvrnutosti Džokera u izvedbi preminulog glumca Hita Ledžera.

Scena predstavlja Džokera koji diže fiktivnu Gotam opštu bolnicu u vazduh i zatim beži sa lica mesta u školskom autobusu. Kako se autobus udaljava, Ledžerov lik se vidi kako sedi smireno i sa blagim osmehom na licu dok prolazi pokraj sve više detonacija koje izazivaju apsolutni haos i rasulo, koje ga uopšte ne dotiče.

Profimedia
 

Teorije sugerišu da je smrt dvadesetosmogodišnjeg glumca, januara meseca 2008. godine predstavljala rezultat njegovih ekstremnih glumačkih metoda i procesa koji su kreirali Džokera.

Ledžer je za Empire izjavio: „Sedeo sam u hotelskoj sobi oko mesec dana, zaključavao se i izolovao od svega, napravio mali dnevnik i eksperimentisao sa glasovima“.

Hitova veza sa glumicom Mišel Vilijams završila se septembra 2007. godine. Ledžer se veoma teško borio sa razdvojenošću od ćerke koju je dobio sa Vilijamsovom.

Mišel Vilijams i Hit Ledžer Profimedia
 

Australijanac je takođe, prema određenim izvorima, patio i od nesanice, a jednom prilikom je za Njujork Tajms izjavio kako spava svega dva sata noću: „Ne mogu da prestanem da razmišljam. Moje telo je potpuno iscrpljeno, ali mozak neprestano nastavlja sa radom“.

Hitov prijatelj i glasovni trener, Geri Grenil, živeo je sa glumcem tokom nekoliko poslednjih nedelja njegovog života i potvrdio je kako bi ga često zatekao kako tumara po stanu u sitnim noćnim satima.

Hit Ledžer/Profimedia
 

Sve pomenuto sigurno predstavlja deo onoga što je kasnije pretočeno u najboljeg Džokera svih vremena.

Ledžerove performanse su na savršen način istakle suludi sklop ovog super zlikovca i ubedile gledaoce da je postojanje ovog manijakalnog ubice zaista moguće.

Glumac je za ovu ulogu posthumno dobio Oskara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike