Impresivna glumačka ekipa u novom filmu Lordana Zafranovića o stradanju Srba u Jasenovcu: Surova i krvava priča (FOTO)

26.02.2024

09:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Pripreme za ovo ostvarenje su trajale više decenija

Impresivna glumačka ekipa u novom filmu Lordana Zafranovića o stradanju Srba u Jasenovcu: Surova i krvava priča (FOTO)
Lordan Zafranović - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Reditelj i producent Miloš Đukelić, član odbora FEST-a predstavio je juče industrijski program "FEST Pro" na kome će najviše pažnje izazvati master klas čuvenog filmskog reditelja Lordana Zafranovića u sredu.

Đukelić je najavio veliki broj gostiju iz regiona i inostranstva, te podsetio da je prošle godine na prvom izdanju "FEST Pro" gostovalo više od 100 profesionalaca. Program će trajati od 28. februara do 1. marta u Mts Dvorani.

Promo/FEST
 

- Drugi put zaredom imamo ovaj projekat kao prateći program FEST-a, jer smatramo da festival nije samo gledanje filmova, već su neophodni susreti filmskih stvaraoca. Kao što se kaže za FEST da je "više od bioskopa", tako je i "Fest Pro" zapravo "više od festivala". Tu će biti organizovani razgovori i paneli da vidimo kuda danas ide kinematografija, da pričamo o filmu, kao refleksiji vremena, ne samo da ga gledamo - objasnio je Đukelić. 

On je izdvojio master klas hrvatskog scenariste i režisera Lordana Zafranovića, 28. februara, kao nešto najatraktivnije što ne bi trebalo propustiti.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Velika glumačka imena

Đukelić je naglasio da je Zafranović sada posebno aktuelan zbog novog filma "Zlatni rez 42" koji je nedavno snimio. Autor kultnih filmova "Operacija u 26 slika", "Haloa praznik kurvi", "Hronika jednog zločina", "Pad Italije", "Ujed anđela" i "Večernja zvona", je nakon više decenija priprema, završio film "Zlatni rez 42".

Promo/RTS
 

Scenario, nekada radnog naziva "Djeca Kozare", su pisali Arsen Diklić i sam reditelj, a film se realizuje u produkciji "Minacord" Željka Joksimovića, "Košutnjak filma" Zorana Jankovića, uz podršku Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbija i Audiovizuelnog centra Republike Srpske.

Promo/RTS
 

Uloge u surovoj ratnoj priči o stradanju našeg naroda u logoru Jasenovac igraju: Predrag Miki Manojlović, Anica Dobra, Leon Lučev, Mina Sovtić, Milan Marić, Pavle Mensur, Petar Benčina, Bojan Navojec, Dušanka Stojanović Glid, Rene Bitojarac, Željko Dimić, Eva Ras, Milena Vasić, Katarina Radivojević, Gorica Popović, Katarina Gojković i mnogi drugi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike