Potresna istinita priča o ljubavi rođenoj u užasima logora: Sve o seriji "Tetovažer iz Aušvica" (VIDEO)

24.02.2024

14:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Premijera je zakazana za 2. maj

Potresna istinita priča o ljubavi rođenoj u užasima logora: Sve o seriji "Tetovažer iz Aušvica" (VIDEO)
Copyright Profimedia

Na male ekrane stiže šestoepizodna serija zasnovana na bestseleru Heder Moris „Tetovažer iz Aušvica“, koji pripoveda o istinitim događajima i tome kako su se Lali i Gita Sokolov upoznali kao zatočenici u Aušvicu tokom Holokausta.

Prošle godine kompanije Sky i Peacock otkrile su da se sprema snimanje ekranizacije ovog sjajnog romana Heder Moris, koja će početi da se prikazuje 2. maja. 

Promo/Laguna
 

Nezaboravna priča o hrabrosti

„Tetovažer iz Aušvica“ pripoveda priču o Laliju (Džona Hauer-King), slovačkom Jevrejinu koji je 1942. godine prebačen u Aušvic, koncentracioni logor u kom je ubijeno preko milion Jevreja tokom Holokausta. Nedugo nakon dolaska Laliju je dodeljena uloga tetovažera sa zaduženjem da ostalim zarobljenicima istetovira identifikacione brojeve na rukama.

Jednog dana upoznaje Gitu (Ana Pročnijak) i dok joj tetovira njen broj, nastaje ljubavna priča koja prevazilazi sve užase i strahote koji su ih zadesili. Njihovim susretom počinje nezaboravna priča o hrabrosti. Pod budnim okom čuvara Bareckija (Džonas Nej), Lali i Gita odlučuju da održe jedno drugo u životu.

Profimedia
 

Šezdeset godina kasnije, Lali kome je sad 80 godina (Harvi Kajtel), upoznaje spisateljicu Heder Moris, koju glumi Melani Linski. Lali je nedavno postao udovac i konačno je skupio hrabrost da svoju priču podeli sa svetom. Dok se u razgovoru sa Heder priseća prošlosti, Lali se napokon suočava sa traumatičnim događajima iz mladosti i oživljava sećanja kako je pronašao ljubav na najmračnijem mestu, prenosi Sky.com.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike