Potresna priča Džeka Dimića: U Jasenovcu su mi ubili baku pred ocem

13.06.2022

18:00

0

On se osvrnuo na svoju ulogu u ,,Zlatnom rezu 42“, filmu Lordana Zafranovića

Potresna priča Džeka Dimića: U Jasenovcu su mi ubili baku pred ocem
kljuc_press_21022022_0008 - Copyright Džek Dimić Foto: ATAImages/Mateja Stanisavljević

Glumac Željko Džek Dimić je u ,,Kecu na jedanaest“ na televiziji K1 govorio o radu sa Lordanom Zafranovićem na najznačajnijem filmu u poslednjih 30 godina i otkrio da je njegov otac zamalo završio u logoru Jasenovac.

- Moj otac je imao 14 godina kada su ga vratili iz Jasenovca i to zato što tog dana nije imalo dovoljno mesta da uđe – otrkio je Dimić za K1 televiziju - Tu su ubili njegovu majku pred njim i tako je on ostao siroče. Oca su mu odvojili od majke, ali su i njega likvidirali u Zemunu.

Džek Dimić Foto: Promo/K1
 

Zato se osvrnuo na svoju ulogu u ,,Zlatnom rezu 42“ koju smatra najvažnijom u svojoj karijeri, ali i o jednom velikom ostvarenju koje će tek uslediti:

- Radim sa Lordanom Zafranovićem najznačaniji film u poslednjih 30 godina. Kada kažem najznačajniji film, mislim na ovo područije iz kojeg mi dolazimo, a koje ja i dalje volim da zovem SFRJ. Ovo nije scenario za film, već je poezija s dijalozima. Baziran je na istinitim događajima i mislim da ćemo njime staviti konačno tačku na taj istorijski period – rekao je Dimić u emisiji „Kec na jedanaest“

Profimedia
 

Kako je dodao:

 - Naravno da sam ja emotivno vezan i za taj scenario i za taj film, ali to nije bio razlog što sam prihvatio. Imam neki svoj način na koji ulazim u likove i isto tako način na koji izlazim iz njih. Samo se trudim da radim svoj posao onako kako bi mi vi verovali da sam u tuđim cipelama, što ne znači da ću ja i biti u tim cipelama onda kad završimo posao - zaključio je ovaj glumac. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike