Haos u Parizu zbog popularne Netfliksove serije: Besni građani pišu grafite zbog "invazije morona" (FOTO/VIDEO)

07.02.2024

16:20

0

Autor: Dejan Ćirić

Parižani više ne mogu da podnesu navalu obožavalaca

Haos u Parizu zbog popularne Netfliksove serije: Besni građani pišu grafite zbog "invazije morona" (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Mnoge obožavaoce širom sveta je oduševila vest da je u Parizu počelo snimanje četvrte sezone popularne Netfliksove serije "Emili u Parizu", ali ne i stanovnike ovog grada koji su toliko besni da su ispisali grafite na lokacijama gde se odvija snimanje. 

Profimedia
 

Problem je u tome što fanovi iz raznih krajeva sveta dolaze u Pariz i fotografišu se na mestima iz serije. Posećuju prodavnicu cipela koja se nalazi na istom trgu gde i stan glavne junakinje, kao i restoran u kome radi Gabrijel.

Profimedia
 

Invazija morona

Na kafiću u istoj ulici velikim slovima je napisano "Emili nije dobrodošla" u znak protesta protiv obožavalaca serije čiju navalu Parižani više ne mogu da podnesu i nazivaju je "invazijom morona".

Profimedia
 

Grafita ima svuda, čak i na obližnjoj fontani. Nedavni članak u francuskim dnevnim novinama Le Monde imao je naslov: "Oni misle da poseduju komšiluk. Emili u Parizu - invazivna komšinica".

Profimedia
 

Nerealna očekivanja

Stanovnici Pariza smatraju da turisti zbog serije imaju nerealna i romantična očekivanja od Francuske. U seriji Emili dolazi u Pariz, sprijatelji se sa lokalnim stanovništvom, neke od njih i zavede, živi raskošnim životom, a uopšte ne govori francuski jezik. Kao rezultat toga posetioci grada mogu da dožive kulturološki šok kada stvarnost ne ispuni njihova očekivanja, navodi Daily Mail. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike