"Seks i grad" stiže na Netfliks: Poznat datum premijere

02.02.2024

16:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Prodaja ove vrste je uveliko popularizovana, pa ovo nije prvi slučaj

"Seks i grad" stiže na Netfliks: Poznat datum premijere
Copyright Profimedia

Kultna HBO serija "Seks i grad" uskoro će početi da se prikazuje na Netfliksu. Svih šest sezona, koje su se emitovale u periodu od 1998. pa sve do 2004. i iznedrile čak 94 epizode, postaće dostupne na konkurentskom striming servisu i to već početkom aprila ove godine.

Profimedia
 

Ovaj ugovor neće biti globalnog karaktera već će pojedina tržišta, poput američkog i svega nekoliko evropskih država, imati priliku da bindžuju na Netfliksu jednu od najuspešnijih serija ikada snimljenih. Takođe, ugovor ne uključuje filmove, kao ni spin-off pod nazivom "I tek tako...".

Promišljen korak

Međutim, ono što je zanimljivo jeste da je prodaja ove vrste uveliko popularizovana, pa "Seks i grad" nije prvi slučaj. Naime, Warner Bros je uveliko prodao licencu Netfliksu i za druge HBO projekte kao što su "Band of Brothers", "The Pacific", "Six Feet Under", "Ballers" i "True Blood". Sve serije i dalje su dostupne na HBO Max platformi.

Reklo bi se da je ovo promišljen korak ka monetizaciji i rušenju tradicionalnih načela televizijskog prikazivanja serija koji su se do sada oslanjali da ekskluzivnost proizvođača koji su želeli da se njihovi projekti emituju isključivo na njihovim platformama.

Profimedia
 

"Seks i grad" predstavlja svojevrsnu hroniku jednog vremena koja je popločala put modnoj industriji ka globalnoj popularizaciji i uvođenju tekstilne industrije u redove pop kulture. Njujorška kolumnistkinja Keri Bredšo zaludela je celu jednu generaciju kako starijih žena, tako i mladih devojaka kojima je nakratko postala uzor pretežno stilski, a njen uticaj vidljiv je i dan-danas u nastojanjima da se lik održi na sceni kroz ne toliko uspešne projekte, navodi journal.rs.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike