Ukoliko planirate put u Pariz i obilazak Luvra, ovaj podatak morate da znate!

03.01.2024

08:15

0

Autor: Dejan Ćirić

U francuskoj prestonici za šest meseci počinju Olimpijske igre, tokom kojih se očekuje ogroman priliv turista iz celog sveta u ovaj grad

Ukoliko planirate put u Pariz i obilazak Luvra, ovaj podatak morate da znate!
Luvr - Copyright Pixabay

Uprava čuvenog francuskog muzeja Luvr odlučila je da poveća cene sa 17 na 22 evra po ulaznici kako bi pokrila troškove, bez dodatnog smanjenja broja posetilaca.

Ovo povećanje od 30 odsto stupa na snagu 15. januara i prvo je od 2017. godine. 

Profimedia
 

Muzej, čiji izložbeni prostor pokriva 73.000 metara kvadratnih, saopštio je da su cene energenata skočile za 88 odsto, navodi AFP, a prenosi portal Analitika.

Limit posetilaca na dnevnom nivou

Pre pandemije koronavirusa i blokada, Luvr je svakodnevno posećivalo oko 50.000 ljudi, a kako bi se izbeglo prekomerno gomilanje turista, muzej je od sredine 2022. limitirao broj posetilaca, dnevno na 33.000, i taj limit će ostati na snazi i ove godine.

U Parizu za šest meseci počinju Olimpijske igre tokom kojih se očekuje ogroman priliv turista iz celog sveta u ovaj grad.

Profimedia
 

Međunarodni posetioci su najvredniji za muzej, dok za Francuze postoji veliki broj olakšica pri kupovini ulaznica. Popuste imaju mlađi od 26 godina, osobe sa invaliditetom, nezaposleni i primaoci socijalne pomoći, prosvetni radnici i ljudi koji rade u oblasti umetnosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike