Kilijan Marfi zbog uloge u seriji "Peaky Blinders" uradio nešto neverovatno: Plašio sam se da ću dobiti bolest kravljeg ludila

29.01.2024

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Posle punih 15 godina promenio je način života

Kilijan Marfi zbog uloge u seriji "Peaky Blinders" uradio nešto neverovatno: Plašio sam se da ću dobiti bolest kravljeg ludila
Kilijan Marfi kao Tomi Šelbi - Copyright Profimedia

Irski glumac Kilijan Marfi, zvezda filma "Openhajmer" i jedan od najvećih favorita na ovogodišnjoj dodeli Oskara, likovima koje glumi daje celog sebe. Njegove kolege iz "Openhajmera" govorile su o tome da je tokom snimanja filma jeo jedan badem dnevno, a kako ne bi izašao iz lika, nikada sa njima nije otišao na večeru ili u provod, već se povlačio u hotelsku sobu.

Profimedia
 

Ne bi smeo da izgleda kao mršavi Irac

Slična stvar se desila i na snimanju čuvene serije "Birmigemska banda" (Peaky Blinders), kada je glumac kompletno promenio stil života kako bi oživeo lik Tomasa Šelbija. Zbog te uloge je odustao od vegetarijanstva nakon više od jedne decenije.

- Bio sam vegetarijanac oko 15 godina, ali to nikada nije bila moralna odluka, više sam se plašio da ću dobiti bolest kravljeg ludila - rekao je u jednom intervjuu 2017. godine.

Profimedia
 

Iako je retka, za ovu bolest nema leka, a najbolji način da je sprečite je izbegavanje konzumiranja govedine. Ipak, glumac je morao da prestane sa vegeterijanstvom jer su mu rekli, kako je naveo, "da ne bih smeo da izgleda kao mršavi Irac”.

Kilijan Marfi, serija "Peaky Blinders"/Profimedia
 

Njegov trener mu je tada preporučio meso, a o prvom komadu koji je probao nakon duge pauze, rekao je:

- To je bio odrezak od divljači. Kada me je konobar pitao da li bih radije ribu ili divljač, oklevao sam, a on je rekao da uzmem divljač. Bio je u pravu. Bilo je izvanredno. Uzgajali su sopstvene jelene na imanju, prenosi Mashed. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike