Pet kultnih uloga koje je odbio Tom Henks: Za jednu se ispostavilo da je najbolja odluka u njegovoj karijeri (VIDEO)

21.01.2024

08:30

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju su neki od čuvenih filmskih klasika

Pet kultnih uloga koje je odbio Tom Henks: Za jednu se ispostavilo da je najbolja odluka u njegovoj karijeri (VIDEO)
Tom Henks - Copyright Profimedia

Kao jedan od najuspešnijih holivudskih glumaca, Tom Henks je već decenijama prvi izbor za glavne uloge mnogim rediteljima. Tokom karijere ponuđeni su mu brojni filmski klasici, od kojih neki spadaju među najbolje filmove svih vremena. Međutim, zbog pretrpanog rasporeda u određenom trenutku ili drugih, ličnih razloga, oskarovac je neke od njih morao da odbije.

U nastavku donosimo pet čuvenih filmova u kojima je Tom Henks odbio da igra:

"Džeri Megvajer"

Kako navodi Collider, uloga Džerija Megvajera, kojeg je odigrao Tom Kruz, bila je napisana za Toma. Kada je počeo da piše scenario, reditelj Kameron Krou je zamišljao Henksa, koji je u to vreme bio zvezda romantičnih komedija. Pošto je proces pisanja scenarija dugo trajao, glumac je imao 40 godina i dva Oskara kada mu je napokon ponuđena uloga, zbog čega je morao da je odbije. U to vreme je snimao film "To što radiš".

"Bekstvo iz Šošenka"

Pre nego što je Tim Robins preuzeo glavnu ulogu u ovom filmu, Tom Henks je bio prvi izbor. Ipak, glumac je tada odlučio da donese jednu od najvažnijih odluka u svojoj karijeri i odbije ovaj projekat, kako bi se posvetio snimanju kultnog ostvarenja "Forest Gamp" koje mu je donelo drugo Oskara, piše Screen Rant.

"Dan mrmota"

Henks je bio prvi izbor za ulogu sebičnog i narcisoidnog Fila Konorsa, ali je odlučio da je odbije kako gledaocima ne bi pokvario radnju filma, piše Collider, prenosi index.hr. Naime, glumac je u to vreme igrao likove koji na prvu deluju mrzovoljno ili nervozno, ali s vremenom se ispostavi da su dobrice. 

- Publika bi tamo sedela i čekala da postanem dobar, jer uvek glumim dobre likove. Ali Bil Marej je tako jadan, čak i kad nije pred kamerama, da sa njim nikada ne znate šta će se dogoditi - izjavio je glumac u šali.

"Betmen zauvek"

Slavni oskarovac je bio jedan od prvih izbora i za ulogu čuvenog superheroja u filmu "Betmen zauvek" iz 1995. godine, piše Uproxx. Na njegovu i sreću njegovih fanova, Henks je odbio ulogu, koja je zatim otišla Valu Kilmeru. Iako je film bio komercijalno uspešan, mnogi ga smatraju jednim od najgorih o Betmenu.

"Nikson"

Tom Henks i Džek Nikolson viđeni su za ulogu Ričarda Niksona u biografskom filmu Olivera Stouna. Prema Mental Floss-u Henks je istu ulogu trebalo da igra u nerealizovanom projektu "The Passion of Richard Nixon". Nakon što je odbio Olivera, reditelj je ulogu ponudio Entoniju Hopkinsu, koji je za svoju izvedbu nominovan za Oskara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike