Šokantna istinita priča o stravičnim Magdaleninim perionicama: Novi film Kilijana Marfija otvara Berlinski festival (VIDEO)

21.01.2024

11:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo ostvarenje će se naći i u takmičarskom programu

Šokantna istinita priča o stravičnim Magdaleninim perionicama: Novi film Kilijana Marfija otvara Berlinski festival (VIDEO)
Copyright Profimedia

Film „Small Things Like These“ snimljen po romanu Kler Kigan “Sve te sitnice”, sa Kilijanom Marfijem u glavnoj ulozi, otvara 74. izdanje filmskog festivala u Berlinu.

Profimedia
 

Režiju filma potpisuje Tim Mielants, koji je sa Marfijem već sarađivao u proslavljenoj seriji “Birmingemska banda” (Peaky Blinders). Pored toga što otvara Berlinale, ovaj film će se naći i u takmičarskom programu.

Jeziva istinita priča

“Sve te sitnice” je međunarodni bestseler, dirljiva priča o nadi, tihom herojstvu i empatiji, a istovremeno i proslava saosećanja i stroga kritika grehova učinjenih u ime religije.

Prema zvaničnom sinopsisu, film otkriva šokantne istine o irskim perionicama  Magdalena, užasnim azilima koje vode rimokatoličke institucije od 1820-ih do 1996. Marfi igra posvećenog oca i trgovca ugljem Bila Furlonga, koji tokom Božića 1985. otkriva zapanjujuće tajne koje čuva samostan u njegovom gradu, zajedno sa nekim sopstvenim šokantnim istinama.

Kilijan Marfi, serija "Peaky Blinders"/Profimedia
 

Ovo nije prvi put da se snima film po romanu Kler Kigan, koja je 2023. proglašena za autorku godine u Irskoj. Po njenom romanu “Foster” snimljen je višestruko nagrađivani film “Tiha devojčica".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike