Popularni glumac urnebesnim snimkom reagovao na skandalozne nominacije za Oskara: Ovo je za Margo i Gretu (FOTO/VIDEO)

25.01.2024

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Obe su ignorisane od strane Akademije iako su stvorile jedan od najvećih filmova svih vremena

Popularni glumac urnebesnim snimkom reagovao na skandalozne nominacije za Oskara: Ovo je za Margo i Gretu (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Otkako su objavljene nominacije za ovogodišnje Oskare, bura se ne smiruje. Goruća tema u Holivudu odnosi se na filmove, reditelje i glumce koji nisu dobili nominaciju, a posebno se ističe ogorčenost, kako obožavalaca, tako i kolega što je Akademija zanemarila Margo Robi i Gretu Gervig koje su zajedno stvorile "Barbi" - najgledaniji film 2023. godine koji je ušao u istoriju.

Profimedia
 

Među onima koji su izrazili svoje nezadovoljstvo je i glumac Džon Stamos koji je sa svojom suprugom Kejtlin Mekhju snimio urnebesni video, kao parodiju na scenu iz filma "Barbi" i tako dao podršku glumici i rediteljki. 

Profimedia
 

"Ovo ide u čast Greti Gervig i Margo Robi koje su osmislile i stvorile film koji je postao kulturni fenomen, zalazeći u feminističke teme kroz objektiv Barbi i izazivajući patrijarhalne norme. Ovaj film ne samo da je duboko odjeknuo već je i zaradio više od milijardu dolara. Ipak, ironično, obe su ignorisane od strane Akademije. Svi idite večeras da ponovo gledate Barbi", napisao je glumac. U videu Kejtin tumači Barbi dok je Stamos preuzeo ulogu Kena. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Stamos (@johnstamos)

Rajan Gosling ogorčen

Nakon objave nominacija, Rajan Gosling koji je nominovan u kategoriji najboljeg sporednog glumca za ulogu Kena, oglasio se zvaničnim saopštenjem i izrazio svoje nezadovoljstvo zbog ovog, slobodno možemo reći, skandala. 

Profimedia
 

"Nema Kena bez 'Barbi', i nema 'Barbi' filma bez Grete Gervig i Margo Robi, dve osobe koje su najodgovornije za ovaj svetski slavljen film koji stvara istoriju. Nikakvo priznanje ne bi bilo moguće nikome na filmu bez njihovog talenta, hrabrosti i genijalnosti", naveo je, između ostalog, glumac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike