Ljuto rivalstvo između Kristijana Diora i Koko Šanel u seriji "The New Look": Neispričana priča o magovima mode (FOTO/VIDEO)

20.01.2024

17:30

0

Premijera na Dan zaljubljenih

Ljuto rivalstvo između Kristijana Diora i Koko Šanel u seriji "The New Look":  Neispričana priča o magovima mode (FOTO/VIDEO)
Koko Šanel i Kristijan Dior - Copyright Profimedia

Serija "The New Look", čija je premijera zakazana za 14. februar na Apple TV+, nudi gledaocima novi uvid u karijeru velikog modnog dizajnera Kristijana Diora.

Profimedia
 

U pozadini Drugog svetskog rata, nakon što je Dior napustio francusku vojsku 1942. godine, pridružio se Lucienu Lelongu u Parizu okupiranom nacistima, pre nego što je 1946. osnovao sopstvenu istoimenu etiketu.

Priča koja nije ispričana

Njegova prva kolekcija od 90 komada bila je hit, nazvana „The new look “.

- To je priča koja nije ispričana - kaže izvršni producent, pisac i reditelj Tod A. Kesler.

Profimedia
 

Sa Benom Mendelsonom u glavnoj ulozi Kristijana Diora, serija prati karijeru modnog velikana kroz Drugi svetski rat, a fokusirana je na njegovo rivalstvo sa Koko Šanel (koju igra francuska glumica Žilijet Binoš) , čije su opuštene siluete bile dijametralno suprotne Diorovim naglašenim strukovima i dramatičnim, strukturiranim delovima.

Koko Šanel operativac nacističke obaveštajne službe

Ali njih dvoje nisu bili samo rivali kada je u pitanju posao.

Šanel je zatvorila vrata svog salona na početku rata i postala operativac nacističke obaveštajne službe, dok je Diorova sestra Ketrin uhapšena, mučena u koncentracionom logoru Ravensbrik zbog svog rada sa francuskim pokretom otpora.

Profimedia
 

Kesler je bio inspirisan da ispriča Diorovu priču kako bi osvetleo ta „teška vremena” i „sjajne ljude” koji su ih preživeli.

Trijumfalna priča Kristina Diora

Užasi Drugog svetskog rata bacili su čovečanstvo na kolena, a nepoznati dizajner Kristian Dior, koji je preživeo četvorogodišnju nacističku okupaciju Pariza, pomogao je da se oživi duh grada i želja da se ponovo proživi njegove kreacije.

Profimedia
 

Izvršni producent Lorenzo di Bonaventura veruje da će priča  Diora odjeknuti kod publike sada više nego ikada.

- Priča Kristiana Diora je trijumfalna, u suštini je ljudska priča. Njegov nagon za uspehom odražava ono što svi želimo, prepoznavanje za šta smo sposobni i ko smo zaista.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike