Film "Maestro" oduševio gledaoce Netfliksa: Kuper genijalan, otkriveno i kako je nastalo čuveno Šanelovo odelo (FOTO/VIDEO)

21.12.2023

19:30

0

Slavnom glumcu mnogi za ovu ulogu predviđaju Oskara

Film "Maestro" oduševio gledaoce Netfliksa: Kuper genijalan, otkriveno i kako je nastalo čuveno Šanelovo odelo (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Film "Maestro" koji je dostupan na Netfliksu, oduševio je gledaoce. Prve reakcije fanova su odlične, a tome u prilog govori i ocena 88% na Rotten Tomatoes-u.

"Neverovatan film. Od radnje i glume do muzike, sve je puno emocija. Velike preporuke! Jedan od najboljih filmova koje sam ikada pogledao", tvrdi jedan korisnik.

Profimedia
 

Drugi je napisao da je Bredli Kuper maestralan. Takođe, fanovi ističu da je ovo jedan od najdirljivijih filmova.

Nije ono što sam očekivao

"Film me je očarao na mnogo načina. Nije ono što sam očekivao, ali je svejedno sjajno odrađen posao. Nemam pojma kako je Kuper uspeo sve to da napravi u jednom filmu. Gluma je odlična", jedan od komentara.

Profimedia
 

Jedan gledalac smatra da je Kuper genije u režiranju.

"Jedan je od najdirljivijih filmova koje sam pogledao nakon dugo vremena. Bredli Kuper je genije u režiranju ovog privlačnog i uzbudljivog filma", napisao je, navodi index.hr.

Šanelovo kultno odelo od tvida

Pored toga što je film o slavnom kompozitoru Bernstajnu oduševio mnoge, ljubitelji mode primetiće da je kostimografija u filmu vrhunski urađena.  

Za nju je zaslužan kostimograf Mark Bridžis, kojeg sada posebno hvale zbog uspešne rekonstrukcije Šanelovog kultnog odela od tvida.

Profimedia
 

Lik Felicije Montelegre, koju tumači Keri Maligan, u jednoj sceni pred kraj filma odlazi kod lekara i saznaje loše vesti. Upravo za tu scenu u scenariju je stajalo da glumica mora da nosi Šanelov kultni sako od tvida.

Kupovala na Petoj aveniji

- Taj trenutak bio mi je fantastičan. Jako je zanimljivo kada stvari protivreče okolini. Čini mi se kao da je odeća ovde u funkciji nekakvog oklopa, zaštite od loših vesti koje je Felicija primila - kaže Bridžis.

On je naveo da je supruga slavnog kompozitora bila tip žene koja je kupovala u skupim radnjama na Petoj aveniji i frizirala se kod Keneta Batela u hotelu Plaza. Tako da joj je Šanelovo odelo savršeno pristajalo.

Profimedia
 

- Ako nameravate da radite Šanelovo odelo, morate imati poštovanja prema njemu - kaže kostimograf koji je upravo to i napravio.

Prototip odela stigao iz Šanela

Za pomoć se obratio upravo pariskoj modnoj kući.

 - Poslali su nam uzorke materijala, porube i dugmad koji su s njihove strane inače zaštićeni, kao i dobro upakovan prototip odela kako bi moja krojačica, April Mekkoj, mogla da prouči kako je sašiveno - ispričao je kostimograf.

Profimedia
 

Tako su Mark Bridžis i njegov tim uspeli ponovo da stvore ovaj legendarni komad odeće.

Kostimograf dodaje da je sve to napravio samo zato što je u scenariju pisalo da glumica nosi Šanel i da nije mogao to neozbiljno da shvati.

Film obuhvata tri decenije Bernstajnovog života

Priča ovog filma govori o životu čuvenog američkog dirigenta, kompozitora, pijaniste i pisca Leonarda Bernstajna, koji je najpoznatiji po mjuziklu "Priča sa zapadne strane".

Profimedia
 

U fokusu je njegov brak sa glumicom Felicijom, međutim ništa nije onako kako se čini jer je Leonard bio gej. Film obuhvata tri decenije Bernstajnovog života.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike