Drama inspirisana revolucijom u svetu visoke mode: Sudar imperija Šanel i Dior

19.02.2022

17:30

0

Snimanje bi trebalo da počne na proleće u francuskoj prestonici

Drama inspirisana revolucijom u svetu visoke mode: Sudar imperija Šanel i Dior
viber_image_2022-02-17_13-16-07-107 - Copyright Profimedia

Drama je smeštena u vreme kada modna kraljica Koko Šanel silazi s trona, a na koji će vrtoglavim uspehom dospeti Kristijan Dior.

Profimedia
 

Priča inspirisana istinitim događajima, počinje u vreme okupacije Pariza u Drugom svetskom ratu i potom prati dešavanja nakon ratnih razaranja, a fokus je na mladom modnom dizajneru koji pokušava da vrati duh i život u svetu svojim revolucionarnim kreacijama.

Profimedia
 

Glavne uloge poverene su Benu Mendelsonu, poznatog najširoj publici po Netfliksovoj seriji "Krvna linija" (Bloodline) i Žilijet Binoš koja je, između ostalog, dobila Oskara za ulogu u filmu "Engleski pacijent" (The Englishj Patient), objavio je Deadline.

Pored Diora (Mendelson) i Šanel (Binoš), u priču će biti uključeni i drugi Diorovi savremenici - Balmen, Balensijaga, Živanši, Karden, Sen Loran i mnogi drugi, s kojima je on imao složen, rivalski odnos.

Profimedia
 

Reditelj, scenarista i izvršni producent serije je Tod A. Kesler, iza koga su hvaljeni projekti, osim pomenute "Krvne linije", i "Porodica Soprano" i "Opasna igra", a snimanje bi trebalo na proleće da počne u francuskoj prestonici.

Podsetimo, francusku glumačku zvezdu na ovogodišnjem Berlinalu očekuje premijera filma "Both Sides of the Blade" (naslovljen i kao "Fire") rediteljke Kler Deni.

Binoš će uskoro imati američki televizijski debi u mini-seriji "The Staircase" koja će biti emitovana na HBO Max, ekranizaciji zločina koji se desio u stvarnosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Euronews.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike