Nebojša Dugalić i Boris Pingović uoči velikog jubileja: Drago nam je da smo se zabrojali na taj način!

24.11.2023

14:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ono u čemu se slažu je da će ovom muzičko-poetskom građom pokušati, kako kažu, da umiju i odbrane ove naše dane

Nebojša Dugalić i Boris Pingović uoči velikog jubileja: Drago nam je da smo se zabrojali na taj način!
Boris Pingović i Nebojša Dugalić - Copyright ATA Images/Mateja Stanisavljević

Muzičko-poetski kabare "Da, to su bili dani" za nepunih mesec i po dana slavi 20 godina postojanja, a povodom toga je na konferenciji za novinare najavljeno 350. izvođenje 2. decembra u 20 časova, u Velikoj sali mts Dvorane. 

ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

U kabareu će nastupiti Nebojša Dugalić, Boris Pingović, Nina Ćosić i Voja Savić, a očekuju se i gošće Jelena Gavrilović i Bojana Stamenov. 

Bez publike ne bismo opstali

Dugalić je, ne krijući zadovoljstvo zbog 20 godina trajanja kabarea i novog koncerta, izjavio da ga ne čudi kako nisu prestali da broje do sada: 

- Drago mi je da smo se zabrojali na taj način. Kabare je uspeo da odneguje ovo vreme trajanja, a svaka tradicija negovanja donosi rezultate. Čar je upravo ta neistovetnost svakog novog izvođenja, koja doprinosi dinamici svakog novog susreta sa publikom. Pesme su se kroz vreme menjale, poezija takođe, kao i mi sami. Veoma nam je važna interakcija sa publikom, jer bez tog neprestanog osluškivanja ljudi iz publike i njihovih sugestija, mislim da ne bismo ovako dugo ni opstali - poručuje  Dugalić. 

ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Odbrana naših dana

Boris Pingović je sa svoje strane istakao da se oseća kao da je svako izvođenje kabarea novo: 

- Naš muzičko-poetski kabare jeste pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena - kaže Pingović. 

ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Ono u čemu se slažu je da će ovom muzičko-poetskom građom pokušati, kako kažu, da umiju i odbrane ove naše dane.

Podsetimo, kabare se izvodi od 2004. godine. Reč je o kombinaciji muzike, poezije i humorne anegdotske građe, tako da će publika moći da uživa u stihovima naših znamenitih pesnika, kao i u različitim muzičkim žanrovima, od šansone, rokenrola, do domaćeg i stranog evergrina. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike