Nebojša Dugalić i Boris Pingović u priči koja traje 18 godina: Da, to su bili dani

18.11.2022

10:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika će moći da uživa u stihovima naših znamenitih pesnika, kao i u različitim muzičkim žanrovima, od šansone, preko rokenrola do domaćeg i stranog evergrina

Nebojša Dugalić i Boris Pingović u priči koja traje 18 godina: Da, to su bili dani
Boris Pingović i Nebojša Dugalić - Copyright ATA Images/Mateja Stanisavljević

Muzičko-poetski kabare "Da, to su bili dani" ove godine slavi punoletstvo - 18 godina postojanja, a povodom toga na konferenciji za novinare najavljeno je 350. izvođenje, 3. decembra u 20 časova, u Velikoj sali mts Dvorane.

Nastupiće Nebojša Dugalić, Boris Pingović, Nina Ćosić i Voja Savić, a očekuju se i specijalni gosti koji će doprineti ovom posebnom jubileju.

Promo/MTS Dvorana
 

- Ovo je skoro 350. izvođenje i čudim se kako nismo prestali da brojimo, a uistinu ova brojka veoma raduje. Ono što je veoma važno i što je negde i doprinelo trajanju kabarea jeste konstantna interakcija sa publikom i osluškivanje njihovih sugestija. Do sada smo sigurno imali bar 10 verzija kabarea i čini mi se da upravo ta neistovetnost svakog novog izvođenja doprinosi dinamici svakog novog susreta sa publikom. Pesme su se kroz vreme menjale, poezija takođe, kao i mi sami - rekao je Nebojša Dugalić.

ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Odbrana naših dana

Boris Pingović je naglasio da je svako izvođenje kabarea uvek novo:

- Naš muzičko-poetski kabare jeste pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena - kaže glumac.

ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Kabare „Da, to su bili dani“ se izvodi od 2004. godine. Reč je o kombinaciji muzike, poezije i humorne anegdotske građe, tako da će publika moći da uživa u stihovima naših znamenitih pesnika, kao i u različitim muzičkim žanrovima, od šansone, preko rokenrola do domaćeg i stranog evergrina. Tom muzičko-poetskom građom umetnici će pokušati, kako kažu, da umiju i odbrane ove naše dane.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike