Bred Pit na udaru žestokih kritika zbog filma o slavnoj pevačici koji želi da snimi: Optužuju ga da je licemeran!

23.11.2023

18:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Za ekranizaciju njenih memoara zainteresovane su mnoge slavne ličnosti

Bred Pit na udaru žestokih kritika zbog filma o slavnoj pevačici koji želi da snimi: Optužuju ga da je licemeran!
Bred Pit - Copyright Photo by Jordan StraussInvisionAP

Nije prošlo ni mesec dana otkako je objavljena, a autobiografska knjiga Britni Spirs „Žena u meni“ (Woman in Me) postala je ogroman hit. U Americi je prodata u više od milion primeraka i nalazi se na prvom mestu top liste Njujork tajmsa. Stoga ne čudi da su mnoge slavne ličnosti iz sveta filma pokazale interes za ekranizacijom knjige. Među njima su Margo Robi, Riz Viderspun i Bred Pit, prenosi PageSix. 

Profimedia
 

Informacija da bi kompanija Plan B Entertainment, čiji je vlasnik Bred Pit, htela da radi na filmskoj adaptaciji knjige na društvenim mrežama je izazvala brojne negativne reakcije, a nameru da produciraju priču o ženi koja je žrtva nasilja mnogi smatraju licemernom. 

Saradnja sa Harvijem Vajnstinom

Jedna osoba je tako podsetila da je slavni glumac preko svoje kompanije producirao filmove kao što su „Ona je rekla“ (She Said), „Plavuša“ (Blonde) i „Women Talking“, ali smatra da Pit na taj način pokušava da rehabilituje svoju sliku u javnosti prikazujući feminističke priče. Uglavnom, zamera mu se što sada producira filmove koji se bave temom nasilja na ženama, a mnogi podsećaju da je sarađivao sa filmskim mogulom Harvijem Vajnstinom i nakon što je saznao za njegovo nasilničko ponašanje zbog kojeg je završio u zatvoru.

Profimedia
 

Pit je demantovao te tvrdnje u slučaju filma „Ubij ih nežno“ (Killing Them Softly) iz 2012. godine u kojem je glumio, a koji je distribuirala Vajnstinova kompanija. Kasnije se ustanovilo da glumac i Vajnstin nisu bili u direktnom kontaktu.

Profimedia
 

Pretio mu da će da ga ubije

Spominjala se i moguća saradnja na filmu „Prokletnici“ (Inglourious Basterds) iz 2009. koji je Vajnstin producirao, Tarantino režirao, a Bred igrao jednu od glavnih uloga, ali je i tu ustanovljeno da je Pit sarađivao sa Tarantinom, a ne sa Vajnstinom. Očigledno mu nije pomoglo ni to što je Gvinet Paltrou u intervjuu iz 2018. godine ispričala kako je Pit pretio Vajnstinu da će ga ubiti zbog njegovog nepristojnog ponašanja prema njoj tokom sastanka iz 1994. godine.

Profimedia
 

Uglavnom, američki mediji pišu kako se borba za dobijanje prava na ekranizaciju knjige tek zahuktava, kao i da je Britni oduševljena reakcijama na uspeh knjige, ali da neće žuriti sa donošenjem odluke o tome kome će na kraju pripasti prava na ekranizaciju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike