Mračne tajne čuvenog bračnog para u filmu "Prisila": Elvis je bacao stolicu na svoju ženu i branio joj da radi (FOTO/VIDEO)

13.11.2023

19:00

0

Nisu sve scene verno prikazane kao u knjizi

Mračne tajne čuvenog bračnog para u filmu "Prisila": Elvis je bacao stolicu na svoju ženu i branio joj da radi (FOTO/VIDEO)
Prisila i Elvis Prisli - Copyright Profimedia

Film "Prisila" u kojem glavne uloge igraju Kejli Spejni i Džejkob Elordi, inspirisan je memoarima Prisile Prisli, žene kralja rokenrola Elvisa Prislija. Knjiga "Elvis i ja" koja je objavljena 1985. godine, postala je pravi bestseler.

Svi su poznavali legendu Elvisa, ali Prisila je želela da ga predstavi kao običnog čoveka.

Profimedia
 

Ova uzbudljiva priča prati trenutke od njihovog prvog sastanka 1959. godine, do njegove iznenadne smrti 1977. i otkriva često mračnu stvarnost braka sa kraljem rokenrola.

Međutim, čak i u najmračnijim sećanjima, ona o njemu govori sa puno ljubavi, piše Variety.

Sofija Kopola "uradila domaći zadatak"

- Prisila otvoreno priča o svom prvom iskustvu, prvom poljupcu, iskustvu kao majci, svim onim trenucima sa kojima mogu da se poistovetim i za koje smatram da su univerzalni - izjavila je Sofija Kopola, koja je režirala film.

Profimedia
 

S druge strane, Prisila je rekla da je Kopola "uradila domaći zadatak".

Međutim nisu sve scene u filmu verno prikazane kao u knjizi. Evo šta je Sofija prilagodila svom scenariju, a šta se zaista dogodilo u životu Prislijevih.

Prisila je spavala dva dana nakon što joj je Elvis dao tabletu

Prisila Prisli je zaista jednom prilikom spavala dva dana, nakon što je popila tabletu za spavanje koju joj je dao Elvis.

Kao što je prikazano u filmu on je imao stalnu zalihu tableta za spavanje, a ubrzo je počela da ih uzima i ona. Međutim uspela je na kraju da se odvikne od njih.  

Profimedia
 

- Elvis je često držao medicinski rečnik na svom noćnom ormariću kako bi se detaljno informisao o novim tabletama. Neko bi pomislio da ima diplomu iz farmakologije - napisala je Prisli u svojoj knjizi.

Elvis je uveravao svoju suprugu da mu tablete ne trebaju i da uvek može da prekine da ih koristi.

Bacio je stolicu na Prisilu

Kralj rokenrola je imao gadnu narav. Njegov tim i Prisila često su bili izloženi njegovim napadima besa čak i kada je tražio njihovo mišljenje.

Profimedia
 

Kao i u filmu Elvis je bacio stolicu u pravcu Prisile nakon što je upitao šta misli o njegovoj ploči. U svojoj knjizi ona se žalila da se njihova ljubavna priča razvijala u skladu sa razvojem njegove muzičke karijere.

Elvis je često zahtevao da Prisila spakuje stvari i ode čak i kad je bila u drugom stanju.

- Kada je bio ljut, to je izgledalo ka jedna velika grmljavina - napisala je Prisila. Niko nije mogao da mu se suprostavi, mogli smo samo da čekamo da prođe oluja. Kada bi se smirio, pravdao se da je previše spavao ili da još nije popio jutranju kafu - piše u knjizi "Elvis i ja".

Elvis nije želeo da njegova žena radi

Prisila je dobila posao u lokalnom butiku ali ju je Elvis kada je saznao, zamolio da da otkaz. On nije voleo "devojke od karijere". Ne daj Bože da ju je nazvao telefonom i da se nije odmah javila.

Profimedia
 

Prisila je nakon njegove smrti ipak otvorila svoj butik na Beverli Hilsu.

Nije poklonio psa Prisili nakon dolaska u Grejslend

Pas nazvan "Honey" je bio Elvisov poklon Prisili tokom jedne božićne posete, mnogo pre nego što su oni uspeli da ubede njene roditelje da se ona preseli u Memfis. U filmu je prikazano da je psa dobila nakon što je stigla u Memfis.

Profimedia
 

U filmu se prikazuje kako je Prisila optužena od strane Elvisove pratnje da je napravila spektakl jer se igrala sa psom preblizu kapija Grejslenda.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike