Nepoznati detalji o životu i karijeri Breda Pita: Jedan je posebno šokantan!

12.11.2023

14:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Svoj put ka uspehu je započeo poziranjem za kalendare

Nepoznati detalji o životu i karijeri Breda Pita: Jedan je posebno šokantan!
Copyright Profimedia

Bred Pit nije imao nameru da se bavi glumom. Upisao je žurnalistiku na Univerzitetu Misuri. Nedostajala su mu samo još dva ispita do diplome kada je odlučio da promeni karijeru. Iako je njegova okolina bila protiv tog poteza, promena životnog zanimanja za njega nije bila loša. On je danas jedna od najpoznatijih osoba na planeti. 

Profimedia
 

Karijeru je započeo poziranjem za kalendare. U Holivud je stigao sa samo 300 dolara u džepu. Na njega je dosta uticao film "Groznica subotnje večeri", a među omiljenim filmovima koje ističe su "Let iznad kukavičjeg gnezda" i "Doktor Strejndžlav". Iako ga svet najbolje poznaje sa filmskog platna, on tvrdi da ne voli da se pojavljuje kao glumac, već iza kamere.

Zbog uloge u filmu "Sedam godina na Tibetu", skoro 20 godina mu je bio zabranjen ulazak u Kinu. Ta država je smatrala da je u tom filmu prikazana veoma negativno, navodi Politika. Ipak, zabrana je ukinuta i Pit može da putuje u tu zemlju da predstavi filmove u kojima igra.

Profimedia
 

Obama, Džoli, Kidman, Aniston...

Uoči snimanja filma „Gospodin i gospođa Smit”, glavna ženska uloga bila je predviđena za Nikol Kidman. Ipak, Pit je to sprečio uz obrazloženje da između njega i Nikol nema hemije na platnu. Tu ulogu je dobila Anđelina Džoli koja je postala njegova supruga. 

Javnost je bila šokirana saznanjem da je glumac rođak bivšeg američkog predsednika Baraka Obame. Anđelina Džoli je dalja rođaka Hilari Klinton. 

Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello
 

Ulogu „Džej-dija” u filmu „Telma i Luiz” koja ga je lansirala u svet poznatih, dobio je slučajno. Ta uloga bila je predviđena za Bilija Boldvina koji ju je odbio. 

Njegova veza sa Dženifer Aniston, iz koje je proistekao brak i na kraju razlaz zbog Anđeline, nije bila slučajna. Neko bi rekao da je to bila čista hemija, ali ne. Spojili su ih agenti koji su u vezi njih dvoje videli spektakularnu priču za naslovne strane magazina.   

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike