Optužbe se samo nižu: Džulija Ormond tužila Harvija Vajnstina za seksualni napad

05.10.2023

10:45

0

Glumica je imala saradnju s njim u vezi scenarija i projekata

Optužbe se samo nižu: Džulija Ormond tužila Harvija Vajnstina za seksualni napad
Harvi Vajnstin - Copyright Profimedia

Britanska glumica Džulija Ormond podnela je tužbu protiv filmskog producenta Harvija Vajnstina, uz tvrdnje da ju je seksualno napao 1995. godine i da je naneta šteta njenom profesionalnom životu, piše Associated Press.

Prema njenim navodima u tužbi, Ormond je bila u usponu karijere kada je prvi put upoznala Vajnstina 1994. godine. Imala je poslovne kontakte s njim u vezi scenarija i projekata, a potpisala je i ugovor o produkciji sa kompanijom Miramaks, gde je Vajnstin bio kopredsednik.

Kako je navela u optužnici, Vajnstin ju je seksualno napao u decembru 1995. godine, nakon što su imali poslovni sastanak, a kasnije je tvrdila da je Vajnstin negativno uticao na njenu karijeru kada mu se suprotstavila nekoliko nedelja kasnije.

Profimedia
Harvi Vajnstin

 

Ormond je takođe navela da je obavestila svoje američke agente u to vreme, agenciju Creative Artists (CAA), o incidentu, ali nije dobila podršku i savetovano joj je da ne preduzima pravne korake. Optužila je CAA, kompaniju Volt Dizni i Miramaks da su znali za opasnost koju Vajnstin predstavlja za žene, ali nisu ništa preduzeli kako bi ga zaustavili ili joj pomogli.

Prema tužbi „nijedna od ovih velikih kompanija nije upozorila Ormond na Vajnstinovu prošlu istoriju napada na žene, verovatno zbog njegove važnosti, moći i finansijskog uticaja koje je imao”.

Podsetimo, Vajnstin je osuđen za silovanje i seksualni napad u Njujorku 2020. godine i služi zatvorsku kaznu, a prema poslednjoj presudi, čeka ga 16 godina zatvora. Takođe je osuđen za još jedno silovanje u Los Anđelesu prošle godine i uložio je žalbu na obe presude.

Advokat Harvija Vajnstina, Imran Ansari, izjavio je da Vajnstin "kategorički odbacuje sve optužbe Džulije Ormond i spreman je da se odlučno brani."

Džulija Ormond je poznata po svojim ulogama u filmovima kao što su "Legenda o jeseni" sa Bredom Pitom, "Sabrina" sa Harisonom Fordom i "Prvi vitez" sa Šonom Konerijem i Ričardom Girom.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike