"Ženski orkestar" stoti put u Narodnom pozorištu: Tokom jedanaest godina igranja rodilo se mnogo beba (FOTO)

24.10.2023

12:30

0

Autor: Dejan Ćirić

U podeli će, kao i na premijeri, osim u jednoj ulozi, biti ista glumačka ekipa

"Ženski orkestar" stoti put u Narodnom pozorištu: Tokom jedanaest godina igranja rodilo se mnogo beba (FOTO)
Copyright Promo/Narodno pozorište u Beogradu

Predstava „Ženski orkestar“, prema poznatom tekstu francuskog dramskog pisca Žana Anuja, u režiji Juga Radivojevića, biće odigrana 24. oktobra (20:30) na Sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu, jubilarni stoti put.

Promo/Narodno pozorište u Beogradu
 

Komad, premijerno izveden 3. novembra 2012. godine, zahvaljujući adaptaciji, postao je od komedije savremena drama sa društvenom kritikom. Naime, reditelj Radivojević i dramaturg Ivana Dimić, u saradnji s kompozitorom Vladimirom Pejkovićem, adaptirali su tekst menjajući žanr u dramu kako bi ukazali na ozbiljnost i dramatičnost teme umetnika na tržištu.

Promo/Narodno pozorište u Beogradu
 

- Naš "Orkestar" je svih ovih godina svirao pravi repertoar, stvarao je harmoniju koja je prijala gledaocima i slao je poruku koja je bila značajna. Ovo je ona vrsta predstave koja je objedinila mišljenje publike i stručne javnosti i koja, i posle sto izvođenja, nesumnjivo ima svoju perspektivu da još dugo bude na repertoaru - kaže reditelj Radivojević.

Promo/Narodno pozorište u Beogradu
 

Tradicionalno druženje u pozorišnom klubu

Prvakinja Drame Nela Mihailović koja od premijere sve vreme tumači ulogu šefice Orkestra gospođu Ortanz ističe:

- Za svakog glumca je ogromna radost i sreća igrati u predstavi koja se jedanaest godina zadrži na repertoaru i, pritom, stigne do stotog izvođenja. Predstavu uvek igramo pred punom salom, a to je još jedan dokaz da je publika voli i da uživa zajedno s nama koji smo na sceni. Takođe, želim da naglasim i da se tokom ovih jedanaest godina u porodicama članova naše ekipe rodilo mnogo beba. Ta deca sada rastu i svi jedva čekamo da dovoljno porastu da mogu da dođu da gledaju svoje majke kako igraju ovu predstavu. Za naš "Ženski orkestar" je karakteristično i to što posle svakog izvođenja, i kao kolege i kao prijatelji, imamo u pozorišnom klubu divno druženje između svih nas koje je odavno preraslo u tradiciju.

Promo/Narodno pozorište u Beogradu
 

Prijateljstvo i ljubav

Bojana Stefanović koja igra Patriciju, jednu od članica Orkestra, kaže da ovaj komad predstavlja „sklop nekoliko fantastičnih okolnosti“ zahvaljujući kojima je predstava i doživela toliki uspeh kod publike.

- Uspehu doprinosi i naše uzajamno, kolegijalno prijateljstvo kojim je ostvarena predivna pozorišna atmosfera koja bi bila idealna za bilo koju predstavu i bilo koji kreativan rad. Zbog toga među nama postoji radosno iščekivanje pred svako izvođenje "Ženskog orkestra". To što se međusobno podržavamo i zabavljamo na sceni izrodi izuzetnu energiju koja se svih ovih godina prenosi i na publiku. Preduslov svega toga je naše prijateljstvo i, naravno, naša ljubav i posvećenost pozorištu, koja se podrazumeva, a iz koje i nastaje taj neki magični sastojak.

Promo/Narodno pozorište u Beogradu
 

U podeli će, kao i na premijeri, osim u jednoj ulozi, biti ista glumačka ekipa u kojoj su i Daniela Kuzmanović Pavlović (Pamela), Kalina Kovačević (Suzana Delisija), Zlatija Ocokoljić Ivanović (Ermelina), Vuk Kostić (Pijanist) i Branislav Tomašević (G. Lebonz/ Političar), dok će umesto Jelene Helc (Leona) nastupiti Iva Manojlović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike