Šokantan gej vestern sa Pedrom Paskalom i Itanom Houkom: Poznato kada novi Almodovarov film stiže u bioskope (FOTO/VIDEO)

15.08.2023

09:00

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je jedno od najsmelijih ostvarenja slavnog reditelja

Šokantan gej vestern sa Pedrom Paskalom i Itanom Houkom: Poznato kada novi Almodovarov film stiže u bioskope (FOTO/VIDEO)
Itan Houk i Pedro Paskal - Copyright Profimedia

Najnoviji film Pedra AlmodovaraStrange Way of Life“ svetsku premijeru je imao na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu, i kao što se i pretpostavljalo i u svetskim medijima nedeljama najavljivalo, uspeo je da šokira ali i da oduševi publiku.

Profimedia
 

Ovo je drugi Almodovarov film na engleskom jeziku, koji dolazi tri godine nakon „Ljudskog glasa“ sa Tildom Svinton, a španski autor i ovog puta potvrđuje da nikada ne gubi svoj autentičan izraz. Njegovo novo ostvarenje ponosno stoji pored nekih od njegovih najsmelijih filmova kao što su „Pričaj sa njom“ i „Volver“.

U pitanju je prvi vestern slavnog reditelja, njegov odgovor na film "Brokeback Mountain“, koji je on trebalo da režira, ali je na kraju to povereno Angu Liju. Holivudu je Almodovarova vizija bila isuviše šokantna, a reditelj nije hteo drugačije i sačekao je svojih "pet minuta" da snimi "Strange Way of Life" u kome glavne uloge tumače Pedro Paskal i Itan Houk.

Profimedia
 

Priča o osveti, intrigama i zabranjenoj ljubavi

Almodovar je želeo da priča od početka do kraja bude gej, odnosno da odnos između glavnih junaka bude, kako je rekao, „jak i strastven kao onaj među životinjama".

U centru priče je Silva (Paskal) koji posle dvadeset pet godina prelazi pustinju konjem kako bi posetio svog prijatelja šerifa Džejka (Houk). Oni proslavljaju svoje viđanje nakon više od dve decenije, a već narednog jutra postaje jasno da razlog posete nije samo sećanja na nekadašnje prijateljstvo. Sledi priča o osveti, intrigama i zabranjenoj ljubavi.

Profimedia
 

Sada je potvrđeno da film u svetske bioskope stiže 4. oktobra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike