Razvratne gej zabave, divlje orgije i skandalozne tajne: Film koji otkriva mračnu stranu Roka Hadsona (VIDEO)

10.07.2023

20:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Nakon više decenija ćutanja, bivši ljubavnici slavne filmske zvezde napokon su otkrili sumornu istinu o njegovom dvostrukom životu koji se završio tragično

Razvratne gej zabave, divlje orgije i skandalozne tajne: Film koji otkriva mračnu stranu Roka Hadsona (VIDEO)
Copyright Profimedia

Razgolićene i raskalašene gej zabave uz bazen, konstantni seks i dogovoreni brak kako bi se zavarao svet obeležili su život holivudske legende Roka Hadsona. Nakon više decenija ćutanja, bivši ljubavnici slavne filmske zvezde u HBO dokumentarcu napokon su otkrili sumornu istinu o njegovom dvostrukom životu koji se završio tragično.

Rok Hadson/Profimedia
 

Prikrivanje mračne tajne

Kada se u novembru 1955. godine venčao sa Filis Gejts, sekretaricom svog agenta, bilo je to najiščekivanije venčanje tog doba koje je ućutkalo sve one koji su se pitali kad će se najveća svetska filmska zvezda i najpoželjniji neženja konačno skrasiti uz dobru ženu.

Skromna ceremonija održala se samo osam dana pre Hadsonovog 30. rođendana, a par se, nakon bračnog putovanja na Karibe, uselio u kuću neposredno uz prestižni losanđeleski Sunset Strip. Naravno, obožavateljke slavnog glumca su izgarale od ljubomore, a brojna javna pojavljivanja i fotografije glamuroznog para na neko vreme su utišale nagađanja kako Hadsonovo odlaganje venčanja možda i nije bilo samo zbog uživanja u momačkom životu.

Rok Hadson/Profimedia
 

Naravno, poenta braka koji je, navodno, dogovorio glumčev agent opsednut kontrolom Henri Vilson, bila je da se zataška mračna tajna koja je pretila Hadsonovoj karijeri, a to je da je bio homoseksualac.

Šokantna otkrića

Tri godine kasnije par se razveo, a Gejts koja je navodno i sama bila lezbejka ili biseksualka kasnije je tvrdila da nije imala pojma o Hadsonovoj seksualnoj orijentaciji, što je prema mišljenju glumčevog biografa Marka Grifina gotovo nemoguće, navodi Jutarnji list. S druge strane, svi veliki igrači i radnici u Universal studiju bili su i te kako upućeni u Rokove sklonosti.

Prava istina je da je ceo opseg Hadsonovih privatnih fantazija decenijama bio poznat samo uskom krugu njegovih gej prijatelja i ljubavnika iz Los Anđelesa koji sada javno govore, neki po prvi put, u HBO dokumentarcu "Rock Hudson: All That Heaven Allowed".

Rok Hadson/Profimedia
 

Ono što otkrivaju je šokantno - čuveni glumac je bio zadrti konzervativac užasnut idejom da se javno otkrije kao homoseksualac i raskalašni hedonista koji je uživao u divljem promiskuitetnom seksualnom životu. Opisuju kako ga je mreža prijatelja opskrbljivala ljubaznim mladićima za privatno uživanje i razgolićene zabave uz bazen.

Istina koja je zaprepastila svet

Rok Hadson, najpoznatiji po ulogama u filmu "Div" gde je glumio uz Elizabet Tejlor, i "Šaputanjima na jastuku" gde mu je partnerka bila Doris Dej, umro je 1985. u 59 godini, samo nekoliko meseci nakon što je njegov publicista, verovatno bez glumčevog pristanka, zaprepastio svet otkrivši kako mu je dijagnostikovan AIDS.

Profimedia
 

Ne samo da je Hadson bio jedna od prvih slavnih osoba koja je javno otkrila da ima HIV, on je takođe bio muškarac za kojeg su mnogi verovali da je oličenje heteroseksualne muškosti. Njegovoj smrti se pripisuje da je pomogla da se promeni razmišljanje o epidemiji AIDS-a u svetu, iako, što dokumentarac jasno pokazuje, glumac nije bio zagovornik gej prava ili aktivista protiv AIDS-a.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike