Robert de Niro i Leonardo Dikaprio u potresnoj istinitoj priči o rasizmu, ubistvu i pohlepi: Pogledajte prvi trejler (VIDEO)

19.05.2023

08:35

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je prvi vestern i najskuplji film u karijeri slavnog reditelja Martina Skorsezea

Robert de Niro i Leonardo Dikaprio u potresnoj istinitoj priči o rasizmu, ubistvu i pohlepi: Pogledajte prvi trejler (VIDEO)
Ubistva pod cvetnim mesecom - Copyright Profimedia

Najnoviji film Martina SkorsezeaUbistva pod cvetnim mesecom“ svetsku premijeru će imati sutra, 20. maja, na Kanskom festivalu, gde će se naći i u zvaničnoj takmičarskoj selekciji.

Biće to prvi Skorsezeov film koji će se boriti za Zlatnu palmu nakon 1986. godine i legendarnog ostvarenja "After Hours". Skorseze je 1986. u Kanu osvojio nagradu za najboljeg reditelja upravo za "After Hours", a Zlatnu palmu je dobio 1977. za kultni film "Taksista" sa Robertom de Nirom.

Profimedia
 

„Ubistva pod cvetnim mesecom“ su prvi Skorsezeov vestern i najskuplji film u njegovoj karijeri čiji je budžet premašio 200 miliona dolara. Inače, radi se o jednom od najiščekivanijih filmova godine za koji se predviđa da će osvojiti mnoge značajne nagrade i biti jedan od glavnih favorita za Oskara.

Profimedia
 

Jedan od prvih slučajeva kojima se bavio FBI

U pitanju je istinita priča o rasizmu, ubistvu, izdaji i pohlepi, zasnovana na istoimenom romanu Dejvida Grena.

Radnja je smeštena u dvadesete godine prošlog veka i govori o porodici američkih starosedelaca iz plemena Osejdž, koji su svojevremeno bili najbogatiji narod na svetu zahvaljujući nafti koja je pronađena na njihovoj teritoriji. Pomama za naftom je tokom prve četvrtine 20. veka prouzrokovala masovno ubijanje pripadnika ovog plemena, što je dovelo do jednog od prvih slučajeva kojima se bavio FBI.

Profimedia
 

U bioskopima od oktobra

Glavne uloge tumače Leonardo Dikaprio, Robert de Niro i Brendan Frejzer. Juče su objavljene prve fotografije iz filma, a danas i prvi trejler, neposredno pred premijeru u Kanu.

Film će na Apple striming platformi biti dostupan od 6. oktobra, dok u svetske biskope stiže dvadeset dana kasnije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike