Prve fotografije Leonarda Dikaprija iz novog Skorsezeovog filma: Uloga vredna 30 miliona dolara (FOTO)

18.05.2023

13:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo ostvarenje u svetske bioskope stiže 20. oktobra

Prve fotografije Leonarda Dikaprija iz novog Skorsezeovog filma: Uloga vredna 30 miliona dolara (FOTO)
Leonardo Dikaprio - Copyright Profimedia

Najnoviji film Martina SkorsezeaUbistva pod cvetnim mesecomsvetsku premijeru će imati 20. maja na Kanskom festivalu, a organizatori su potvrdili da će se novo ostvarenje slavnog reditelja naći u takmičarskoj selekciji ovogodišnje manifestacije na čuvenoj Kroazeti.

Profimedia
 

Biće to prvi Skorsezeov film u glavnoj konkurenciji za Zlatnu palmu nakon 1986. godine i legendarnog ostvarenja "After Hours". Skorseze je 1986. u Kanu osvojio nagradu za najboljeg reditelja upravo za "After Hours", a Zlatnu palmu je dobio 1977. za kultni film "Taksista" sa Robertom de Nirom.

Priča o rasizmu, ubistvu i pohlepi

Film "Ubistva pod cvetnim mesecom” je prvi vestern Martina Skorsezea, istinita priča o rasizmu, ubistvu, izdaji i pohlepi, zasnovana na istoimenom romanu Dejvida Grena.

Profimedia
 

Radnja je smeštena u dvadesete godine prošlog veka i govori o porodici američkih starosedelaca iz plemena Osejdž, koji su svojevremeno bili najbogatiji narod na svetu zahvaljujući nafti koja je pronađena na njihovoj teritoriji. Pomama za naftom je tokom prve četvrtine 20. veka prouzrokovala masovno ubijanje pripadnika ovog plemena, što je dovelo do jednog od prvih slučajeva kojima se bavio FBI.

Mnogi već predviđaju Oskara

Budžet za ovo ostvarenje premašuje 200 miliona dolara, što ga čini najskupljim Skorsezeovim projektom ikada. Glavne uloge tumače Leonardo Dikaprio, Robert de Niro i Brendan Frejzer, a pred samu premijeru filma objavljene su i prve fotografije ovog ostvarenja kome mnogi već sada predviđaju Oskara. Inače, Dikaprio je za ulogu Ernesta Burkharta dobio honorar od 30 miliona dolara, što je 22. najplaćenija uloga u istoriji filma.

Za gledaoce širom sveta koji prate Apple striming platformu film će biti dostupan od 6. oktobra, dok u svetske biskope stiže dvadeset dana kasnije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike