Spilberg je pogledao najnoviji film o Indijani Džonsu: Ovakvu reakciju niko nije očekivao (VIDEO)

18.05.2023

17:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Peti deo je jedini koji čuveni sineasta nije režirao

Spilberg je pogledao najnoviji film o Indijani Džonsu: Ovakvu reakciju niko nije očekivao (VIDEO)
Stiven Spilberg i Harison Ford - Copyright Profimedia

Stiven Spilberg, reditelj četiri prethodna filma o Indijani Džonsu, gledao je najnoviji „Indijana Džonsa i artefakt sudbine“, a njegova reakcija je oduševila mnoge obožavaoce čuvene filmske franšize.

Profimedia
 

Iako je rad na „Otimačima izgubljenog kovčega” (1981.) bio timski, Spilberg je odgovoran za to što je Indijana Džons postao planetarno poznat jer je savršeno režirao ovaj izuzetno uspešan film koji mu je tada doneo drugu nominaciju za Oskara. Od prvog dela, reditelj je nastavio da radi sve filmove o čuvenom arheologu sve do „Kraljevstva kristalne lobanje“ iz 2008. godine.

Neuspeh četvrtog filma

Nažalost, četvrti film sa Harisonom Fordom u glavnoj ulozi nije dobio pozitivne komentare kritičara i publike i činilo se kao da je franšiza izgubila svoju iskru. Sa svojim imenom prikačenim uz razočaravajući nastavak filma, Spilberg se povukao, a fanovi su verovali da će to biti kraj avanturama Indijane Džonsa.

Profimedia
 

Ali, u duhu oživljavanja starih franšiza, Dizni i Lukasfilm su spremni da vrate Indijanu Džonsa sa petim i poslednjim filmom. Ovog puta najnoviju avanturu režira Džejms Mengold. Iako su mnogi mislili da Dizni ima neke veze sa Spilbergovim odsustvom u rediteljskoj fotelji, ispostavilo se da je sam reditelj odbio da preuzme posao. Možda posle „Kristalne lobanje“ nije želeo da ponovo proživi pritisak da prikaže savršen „Indi“ film.

Prokletstvo!

Međutim, on je i dalje izvršni producent franšize i nedavno je pogledao najnovije ostvarenje.

- Prokletstvo! Mislio sam da jedini znam kako da napravim dobar film o Indijani - bila je prva reakcija, a zatim je dodao:

- Svima se dopao film. To je stvarno dobar film o Indijani Džonsu. Zaista sam ponosan na ono što je Džejms uradio.  

„Indijana Džons i artefakt sudbine“ će svetsku premijeru imati na Kanskom festivalu, a u bioskope širom planete stiže 30. juna.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike