Harison Ford otkrio da li će se pojaviti u seriji "Indijana Džons": Novi život slavnog arheologa?

28.04.2023

10:05

0

Prvi film o lovcu na blago je prikazan tačno pre 42 godine

Harison Ford otkrio da li će se pojaviti u seriji "Indijana Džons": Novi život slavnog arheologa?
Harison Ford - Copyright Profimedia

Poslednji nastavak filmskog serijala o "Indijanu Džonsu" biće premijerno prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu.

Prvi film o poznatom arheologu i lovcu na blago je prikazan tačno pre 42 godine.

Prvi film u režiji sada slavnog Stivena Spilberga zvao se „Otimači izgubljenog kovčega”. Imao je budžet od 20 miliona dolara, a zaradio je neverovatnih 389,9 miliona dolara.

Profimedia
 

Film je osvojio četiri Oskara.

Peti nastavak u bioskopima od 29. juna

Drugi deo „Ukleti hram” nastao je tri godine kasnije (1984), dok je treći nastavak „Poslednji krstaški pohod” iz 1989. u kom se traga za gralom iz kog je na tajnoj večeri pio Isus Hrist, delovao kao poslednji film u nizu, sve dok 2008. nije snimljen i četvrti nastavak „Kraljevstvo kristalne lobanje” u kom se traga za lobanjom koju su vanzemaljci ostavili na Zemlji.

Poslednji nastavak biće prikazan pod nazivom „Indijana Džons i kristalna lobanja”, a nakon premijere u Kanu, svetske publika će moći da ga pogleda u bioskopima od 29. juna.  

Promo/MegaCom film
 

Ovog puta Spilberg je producent, a  reditelj Džejms Mengold.

Film je sniman u Velikoj Britaniji , Maroku i Italiji, a glavne uloge, uz Forda, tumače Fibi Voler Bridž, Mad Mikelsen, Tomas Krečman, Bojd Holbruk i Šonet Rene Vilson.

Serija na Dizniju

U intervjuu za „Total film” Harison Ford je otkrio i da neće biti uključen u stvaranje nove serije iz Dizni + striming servisa.

- Ovo je poslednji film u serijalu i poslednji put da igram ovog junaka. Pretpostavljam da je to i poslednji put da se on pojavljuje u filmovima - primetio je Ford.

Profimedia
 

On je istakao da „neće biti uključen u stvaranje serije ako se tako nešto ostvari”.

Najnovija i mlađa verzija Indijane Džonsa

U poslednjem nastavku Indijane Džonsa vidimo kako se istovremeno pojavljuje najnovija i mlađa verzija Indijane Džonsa.

Za podmlađivanje glavnog lika koristilo se nekoliko tehnika, uključujući softver koji je sveže snimljeni materijal doradio na temelju arhivskih snimaka mladog Harisona Forda.

Promo/MegaCom film
 

Film započinje u 1944. godini, u dvorcu prepunom nacista, a pre nego što se Indijana Džons nađe u sadašnjosti, radnja se premešta u 1969. godinu, u vreme kada Amerikanci očajnički žele da prestignu Ruse u trci do Meseca.

- Film je pun avantura, smeha i pravih emocija. Snimanje je bilo teško, dugo i naporno, ali jako sam zadovoljan filmom koji imamo - izjavio je Harison Ford.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike