Otkriven pravi razlog zbog kog se više neće snimati filmovi o Indijani Džonsu! (FOTO/VIDEO)

11.04.2023

17:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Peti deo franšize u domaće bioskope stiže 29. juna

Otkriven pravi razlog zbog kog se više neće snimati filmovi o Indijani Džonsu! (FOTO/VIDEO)
Harison Ford - Copyright Profimedia

Svetska premijera filma "Indijana Džons i artefakt sudbine" (Indiana Jones and Dial of Destiny), sa Harisonom Fordom u legendarnoj ulozi, održaće se 18. maja u Kanu, gde će biti prikazan van konkurencije.

Peti nastavak čuvene franšize, čiju režiju potpisuje Džejms Mengold je svakako jedan od najiščekivanijih filmova ove godine, posebno iz razloga što je i poslednji o avanturama čuvenog arheologa.

Promo/MegaCom film
 

Iako se već odavno zna da se filmovi o Indijani Džonsu više neće snimati, i da ćemo Forda u petom filmu poslednji put videti u ovoj ulozi, sada je konačno otkriven pravi razlog.

Konačan kraj zbog jedne stvari

Studio Dizni je, kako prenosi Mirror, naveo da se franšiza završava zbog godina Harisona Forda koji u julu puni osamdeset. Uz to, glumac je tokom snimanja najnovijeg filma ozbiljno povredio rame, pa je sve trajalo mnogo duže zbog njegovog oporavka.

Podsetimo, prvi film "Otimači izgubljenog kovčega" o Indijani Džonsu koji traga za izgubljenim Zavetnim kovčegom nastao je 1981. godine, u režiji Stivena Spilberga i osvojio je četiri Oskara.

Profimedia
 

Drugi deo „Ukleti hram” nastao je tri godine kasnije (1984), dok je treći nastavak „Poslednji krstaški pohod” iz 1989. u kom se traga za gralom iz kog je na tajnoj večeri pio Isus Hrist, delovao kao poslednji film u nizu, sve dok 2008. nije snimljen i četvrti nastavak „Kraljevstvo kristalne lobanje” u kom se traga za lobanjom koju su vanzemaljci ostavili na Zemlji.

Profimedia
 

Najnovije ostvarenje o Indijani Džonsu u domaće bioskope stiže 29. juna.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike