Nova pravila za novog Bonda: Ovi glumci ga sigurno neće igrati!

15.04.2023

20:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Kraj potrage za agentom 007 se ne nazire

Nova pravila za novog Bonda: Ovi glumci ga sigurno neće igrati!
Danijel Krejg na proslavi 60 godina Džejmsa Bonda - Copyright Profimedia

Potraga za glumcem koji će igrati najpoželjniju ulogu na svetu traje od kada je Danijel Krejg prošle godine zauvek skinuo odelo Džejmsa Bonda, a gotovo svakodnevno se mogu pročitati vesti o mogućim kandidatima. Lista je postala toliko duga jer svako ima svog favorita za novog Bonda, ali se kraj potrage očigledno ne nazire.

Profimedia
 

Sada je kasting direktorka filmova o agentu 007 Debi Mekvilijams objasnila zašto mladi glumci neće dolaziti u obzir za kultnu ulogu, otkrivajući niz detalja o tome šta se traži od novog glumca, ali i šta produkcija ne želi. To uključuje i starosnu dob novog Bonda.

Nisu imali ozbiljnost i iskustvo

Mekvilijamsova je za Radio Times rekla da su se mlađe zvezde okušale u ovoj ulozi kad su 2006. birali glumce za film „Kazino Rojal“. Uloga je na kraju pripala Krejgu, koji je bio u tridesetim godinama, a nijedan mlađi glumac nije odgovarao ulozi iz brojnih razloga.

Profimedia
 

- Kada smo počeli, bio je drugačiji osećaj. Gledali smo puno mlađih glumaca, ali oni jednostavno nisu imali ozbiljnost, iskustvo, ni mentalni kapacitet, jer to nije samo uloga koju preuzimaju, to je ogromna odgovornost. Tako da smo pročistili tu ideju i počeli ispočetka - istakla je Mekvilijamsova.

Ne mora da bude popularno ime

Ipak, prema njenim rečima, to što se traži stariji glumac ne znači da mora da bude poznato ime.

- Timoti Dalton je bio poznat, ali kao Šekspirov glumac. Pirs Brosnan je bio poznat, ali uglavnom sa televizije, kao i Rodžer Mur. Šon Koneri je bio potpuno anonimno ime, niko nikada nije čuo za njega. Određena publika je znala za Danijela Krejga, ali to je bilo u veoma suženom obimu. Nikada do tada nije snimio komercijalni film.

Profimedia
 

Moramo da otkrijemo ko je prava osoba

Izvršna producentkinja Barbara Brokoli je prošle godine izjavila za Varajeti da sa novim Bondom imaju u planu da prodrmaju stvari u franšizi i da on mora da se razvija kao što se razvijaju muškarci. Naglasila je da su, pre nego što su uopšte razmotrili potencijalne glumce, morali tačno da odrede smer kojim žele da idu sa tim likom.  

Profimedia
 

- Ne radi se samo o izboru glumca za film. Reč je o ponovnom pronalasku i pitanjima gde idemo i šta želimo da učinimo sa tim likom. Kada to shvatimo, moramo da otkrijemo ko je prava osoba za novog Bonda - navela je Brokoli.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike