Bez "krejgovskih" grešaka i slomljenog srca: Kako će izgledati novi Bond?

24.02.2023

19:00

0

Danijel Krejg je 15 godina bio agent 007 i uspeo je sve samo da ne bude "tipičan"

Bez "krejgovskih" grešaka i slomljenog srca: Kako će izgledati novi Bond?
Copyright Profimedia

Smrću Džejmsa Bonda u filmu "Nije vreme za umiranje" era Danijela Krejga u ulozi agenta 007 je definitvno završena, ali ne i filmska karijera slavnog špijuna.

Krejg je 15 godina bio agent 007 i za sve te godine uspeo je sve samo da ne bude "tipičan" Bond.

Danijel Krejg kao Džejms Bond/Profimedia
 

Kako bi trebalo da izgleda novi Bond?

Međutim, pored dileme ko bi mogao da bude adekvatna zamena slavnih prethodnika, nameće se i pitanje kako bi 26. po redu film o Džejmsu Bondu trebalo da izgleda, a da održi ali i vrati stari sjaj i glamur tako neizbežan za ove filmove.

Novi Bond bi zapravo trebalo da se "resetuje" sa potpuno novim likovima.

Lik Džudi Denč je uspeo vrlo vešto da se provlači kroz nekoliko nastavaka slavne franšize, ali filmski znalci smatraju da ne sme biti "starih repova" u novoj priči i da je novom Bondu potrebno potpuno "uskrsnuće".

"Prekrejgovska era"

Ovo se odnosi i na emotivnu snagu Bonda Danijela Krejga, koja mu je davala neku vrstu nadmoći, ali i ostavljala bez minimalne doze humora koja je uvek bila prisutna u "prekrejgovskoj" eri.

Profimedia
 

Novi Bond bi trebalo da nađe pravi balans između "hladnog i relaksiranog pogleda na stvari".

Ljubavne veze Bonda Danijela Krejga donele su mnoštvo upečatljivih priča, ali njegovo slomljeno srce ga je učinilo previše utučenim.

Potreban jedan jak negativac

Iako Bond treba da se menja, raste i razvija, nova priča ne bi trebalo da se račva u više njih, ukoliko ne želi da se ponavljaju stare greške, tvrde pojedini poznavaoci ove franšize.

Profimedia
 

Tokom "krejgovske ere" definitivno je nekako razvodnjen lik glavnih negativaca, a novom Bondu je potreban jači i čvršći negativac koji ni na koji način ne bi bio emotivno upleten sa Bondom.

I na kraju, filmovi iz "prekrejgovske ere" su bili najpoznatiji po svim mogućim čudima savremene tehnologije koje nismo ni mogli da zamislimo, tako da su novom Bondu definitvno potrebni novi gedžeti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike