Seks, nasilje, automobili, gadan negativac i, naravno, Bond: Uskoro nova priča o agentu 007

02.04.2023

12:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Knjiga dolazi šest decenija nakon objavljivanja desetog romana Ijana Fleminga "U službi njenog veličanstva"

Seks, nasilje, automobili, gadan negativac i, naravno, Bond: Uskoro nova priča o agentu 007
Danijel Krejg - Copyright Profimedia

Britanski pisac i glumac Čarli Higson dobio je zadatak da napiše novu priču o Džejmsu Bondu za proslavu predstojećeg krunisanja kralja Čarlsa III.

Ovaj 64-godišnjak je autor pet knjiga iz serije „Young Bond“ (Mladi Bond), koje su napisane za mlađe čitaoce i gde je Bond tinejdžer na koledžu Iton pre nego što je postao agent MI5.

Profimedia
 

Novi roman je naručila izdavačka kuća Ian Fleming Publications, a objavljivanje je predviđeno 4. maja, uoči krunisanja 6. maja, prenosi Independent.

Knjiga dolazi šest decenija nakon objavljivanja desetog romana tvorca Džejmsa Bonda Ijana Fleminga, "U službi njenog veličanstva", koji je izašao 1963. godine.

Profimedia
 

Negativac koji pokušava da spreči krunisanje

Nova priča o agentu 007 trebalo bi da dovede Bonda u današnje vreme. Radnja se odvija dva dana pre krunisanja, a Bond ima zadatak da spreči pokušaj ekscentričnog Atelstana iz Veseksa koji planira da zaustavi ceremoniju u poslednjem trenutku.

- Kada su mi iz izdavačke kuće pre nešto više od mesec dana predložili da napišem priču o Bondu za odrasle, bio sam oduševljen, sve dok nisam shvatio da mora biti spremna za krunisanje u maju - izjavio je Higson i dodao da je razmišljao o tome da napiše avanturu o čuvenom agentu za odrasle još otkako je radio na knjigama o mladom Bondu.

Profimedia
 

Sve što želite od priče o Bondu je unutra

- Fleming je poznat po tome što je brzo pisao, a ja sam kanalisao tu energiju. I sada mi je tako uzbudljivo da konačno uđem u svet odraslog Bonda. Sve što želite od priče o Bondu je unutra - seks, nasilje, automobili, živopisni negativac sa gadnim sledbenikom, i naravno, sam Bond, tako dobro poznat, a opet tako nepoznat - ističe autor.

Profimedia
 

Sve tantijeme od prodaje romana ići će fondaciji National Literacy Trust, koja radi sa školama i zajednicama kako bi deci u nepovoljnom položaju omogućila opismenjavanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike