Ava Gardner i Frenk Sinatra: Otkrivaju se nove tajne o najskandaloznijoj holivudskoj ljubavnoj aferi (FOTO)

10.03.2023

08:35

0

Autor: Dejan Ćirić

U pripremi je spektakularni mjuzikl o životu i karijeri slavnih zvezda

Ava Gardner i Frenk Sinatra: Otkrivaju se nove tajne o najskandaloznijoj holivudskoj ljubavnoj aferi (FOTO)
Ava Gardner i Frenk Sinatra - Copyright Profimedia

Novi mjuzikl o životu i karijeri legendarnog pevača Frenka Sinatre biće premijerno izveden u Birmingemu, u Velikoj Britaniji u septembru ove godine.

„Mjuzikl Sinatra“, u režiji Ketlin Maršal, debitovaće u Birmingemskom pozorištu 23. septembra, što se poklapa sa 70-godišnjicom Sinatrine turneje u Velikoj Britaniji tokom koje je nastupio i u tom gradu, prenosi Rojters.

Profimedia
 

Nepoznate priče

Mjuzikl se bavi i uticajem Sinatrine afere sa glumicom Avom Gardner na njegovu karijeru i njegovim najvećim povratkom u istoriji šoubiznisa. Iz birmingemskog pozorišta je saopšteno da je ovaj komad „prva predstava koja istražuje Frenkov život na pozornici i pored nje, otkriva priče koje još ne znate, uz pesme koje volite", navodi Tanjug.

- Veoma sam ponosna na našu novu muzičku produkciju - rekla je Sinatrina ćerka Tina.

Profimedia
 

Dobitnik nagrade Toni Džo Di Pjetro, ​​napisao je knjigu na osnovu koje je urađen ovaj mjuzikl.

- Dok sam odrastao, dve slike su visile u kuhinji moje bake - Papa i Frenk Sinatra - rekao je Di Pjetro i dodao da mjuzikl pokazuje kako je čovek postao legenda i kako je legenda na kraju dana samo čovek.

Intrige, afere i pokušaj samoubistva

Sinatrina karijera počela je u novogodišnjoj noći 1942. godine kada je tada 27-godišnji pevač i glumac nastupio na sceni u njujorškom Paramount pozorištu sa predstavom koja ga je dovela do uspeha. Zamalo je uništena kada je javnost saznala za njegovu ljubavnu aferu sa legendarnom Avom Gardner.

Venčali su se 7. decembra 1951. godine i njihov brak je gotovo svakodnevno bio udarna vest u novinama. Mediji, holivudski establišment i obožavaoci su osuđivali Frenka zato što je napustio svoju „dobru ženu“ zbog jedne neobične ali fatalne žene kakva je bila Ava. To se odrazilo i na njegovu karijeru, dok je za prelepu glumicu to bio uspeh – njen imidž zavodnice i seks simbola je samo još više naglašen. Brak sa Sinatrom bio je buran a obeležile su ga oštre svađe, ljubomora, intrige, afere, brojni razlazi, čak i njegov pokušaj samoubistva.

Profimedia
 

Ipak, Ava je iskoristila svoj uticaj kako bi pomogla Sinatri da zaigra u filmu „Odavde do večnosti“ (1953), za koji je bio nagrađen Oskarom. Ta uloga je pomogla da se obnovi njegova pevačka i glumačka karijera. O njihovoj vezi Ava je govorila: „Bili smo sjajni u krevetu. Problemi su obično počinjali već na putu do kupatila.“

Crna limuzina na sahrani slavne glumice

Nakon njene smrti jedna od Sinatrinih kćerki ga je zatekla u sobi na podu uplakanog i nemog. Ava ne samo da je bila njegova najveća ljubav već i muza i inspiracija za jednu od njegovih najlepših i najemotivnijih pesama „I’m A Fool To Want You“, snimljenu nakon njihovog razvoda. Na njenoj sahrani se jedna crna limuzina parkirala iza kolone od pet stotina ožalošćenih. Niko nije izašao iz kola, ali se pretpostavlja da je to bio Sinatra. Buket na Avinom grobu je imao jednostavnu poruku: „S ljubavlju, Frensis.“

Profimedia
 

Sinatra, čiji je glas odmah osvojio obožavaoce širom sveta sa klasicima kao što je „Stranci u noći", umro je 1998. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike