Snima se rimejk filma "Čarobnjak iz Oza": Ko će zameniti Džudi Garland?

20.08.2022

09:00

0

Na ovom projektu radiće scenarista i reditelj Kenija Beris

Snima se rimejk filma "Čarobnjak iz Oza": Ko će zameniti Džudi Garland?
Copyright Film "Čarobnjak iz Oza"/Profimedia

Filmski klasik iz 1939. godine "Čarobnjak iz Oza", u kojem je glumila legendarna Džudi Garland, dobiće novu verziju.

Na ovom projektu radiće scenarista i reditelj Kenija Beris, prenosi "Deadline". Reditelj i scenarista najavljuje svežiji i moderniji pogled na ovaj kultni film.

Film “Čarobnjak iz Oza”/Profimedia
 

Za sada nije poznato ko će glumiti u ovom ostvarenju i ko će se naći u ulozi koju je mastrealno odigrala Džudi Garnland. 

Originalni film je jedan od najpopularnijih klasika u istoriji Holivuda, a videćemo kakvu sudbinu će doživeti rimejk ovog filma.

Profimedia
 

“Čarobnjak iz Oza”, je zasnovan na istoimenom romanu Frenka Bauma, osvojio je dva Oskara (bio je nominovan za šest), a pre nekoliko godina je proglašen za jedan od najuticajnijih i najgledanijih filmova na svetu.

Zanimljivo je kada je kompozitor Harlod Arlen predstavio čuvenu pesmu “Iznad duge”, producenti su smatrali da je numera previše “simfonična” i da neće moći lako da se izvede.

Osim toga, i reditelj Viktor Fleming je želeo da je izbaci smatrajući  da je previše dugačka i komplikovana. Ipak, pesma je ušla u završnu verziju filma, ali nevolje tu nisu prestale.

Kritika je pesmu ocenila kao dugu i nepotrebnu, međutim numera je dobila Oskara za najbolju orginalnu pesmu.

Inače, Džudi Garland nije bila prvi izbor za glavnu glumicu. Imala je 16 godina u vreme snimanja, dakle bila je nekoliko godina starija nego što bi Doroti Gejl trebalo da bude.

Mnogima je prvi izbor bila Širli Templ, u to vreme najpoznatija i najtraženija dečja zvezda.

Ipak, na kraju je Džudi dobila kariranu haljinu. Ipak, zbog svoje razvijenosti, Garland je na snimanju nosila korset kako bi prikrila svoje grudi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Deadline

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike