On će zameniti Fredija Merkjurija: Grupa „Kvin“ kreće na američku turneju (FOTO)

25.03.2023

11:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Čuveni bend će održati 14 koncerata na kojima će svirati najveće hitove

On će zameniti Fredija Merkjurija: Grupa „Kvin“ kreće na američku turneju (FOTO)
Fredi Merkjuri - Copyright Profimedia

Britanska rok grupa „Kvin“ saopštila je da kreće na američku turneju „Rapsody“, a na mestu pevača ponovo će biti amerikanac Adam Lambert.

Bend će od 4. oktobra do 11. novembra odsvirati 14 koncerata, a kako je rekao Brajan Mej, set-lista i koncerti razlikovaće se od poslednje turneje iz 2019. godine, prenosi Rojters.

Profimedia
 

- Obišli smo ceo svet, svašta se izdešavalo. Biće različitih pesama, drugačije produkcije, uvek uvodimo nove stvari - rekao je čuveni gitarista.

Kako navodi agencija, nova turneja će se sastojati od koncerata koji će trajati oko 150 minuta, na kojima će bend, između ostalog, izvoditi klasike poput ''We Will Rock You'', ''Killer Queen'', ''Don't Stop Me Now'' i ''Bohemian Rhapsody'', a na bini će biti korišćeni posebni specijalni efekti.

Teško je pronaći izgubljene Fredijeve snimke

- Lepo je dati vizuelni kontekst pesmama koje ljudi tako dobro poznaju, tako se menja percepcija o tome o čemu pesma govori, ili osećaj koji ona donosi. Na taj način i osvežavamo hitove, dajemo im neku novu dubinu - naveo je Mej.

Profimedia
 

Prošlog oktobra, grupa je objavila izgubljenu pesmu ''Face It Alone'', na kojoj peva pokojni frontmen i jedan od najcenjenijih pevača svh vremena Fredi Merkjuri, a koja je snimljena još osamdesetih godina i trebalo je da se nađe na albumu ''The Miracle''.

Upitan da li publika u budućnosti može da očekuje objavljivanje još pesama na kojima je pevao Merkjuri, Mej je naveo da je ''to teško reći'', i dodao da sigurno postoji još izgubljenih snimaka, ali da ih je teško pronaći.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike