Ozloglašeni hotel u beskrajnoj mećavi droge: Berni Topin piše kontroverzne memoare o sebi i Eltonu Džonu

31.01.2023

08:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Autor je naveo da je vodio beleške o životu i svakom trenutku kad je bio "svestan, trezan ili odvaljen"

Ozloglašeni hotel u beskrajnoj mećavi droge: Berni Topin piše kontroverzne memoare o sebi i Eltonu Džonu
Elton Džon i Berni Topin - Copyright Profimedia

Čuveni tekstopisac Berni Topin, koji više od pola veka sarađuje sa Eltonom Džonom, objaviće u septembru memoare "Scattershot: Life, Music, Elton & Me", najavila je izdavačka kuća Hachette Books.

Topin je naveo da voli pisanje i da je vodio beleške o životu i svakom trenutku kad je bio "svestan, trezan ili odvaljen".

Profimedia
 

- Uvek sam se napajao iz okoline, praveći obimne beleške kao municiju za buduće pesme. Bila stvar dobra, loša ili neodređena, nikad nisam prestajao sa pisanjem, koje izaziva zavisnost, kao droga - priznao je Topin.

Mnogo slavnih ličnosti u knjizi

Izdavač je saopštio da će knjiga pisana sa "poštenjem i iskrenošću" voditi čitaoca sa Topinom i Eltonom u Los Anđeles nadomak ostvarenja svetske slave, ali i u "ozloglašeni australijski rokenrol hotel u beskrajnoj mećavi droge".

„Provešćemo i sitne noćne sate sa Džonom Lenonom i Bobom Marlijem i družiti se sa Frenkom Sinatrom. Pored sveta muzike, svedočićemo nezaboravnim  susretima sa velikanima poput Grejama Grina, Endija Vorhola i Salvadora Dalija", navodi se u saopštenju.

Profimedia
 

Kroz Topinovu knjigu „proći će“ i "gomila neprilagođenih, delikvenata, ekscentrika i genija, znanih i neznanih", koji, iako sami po sebi nisu slavni, postaju zvezde na stranama knjige koja otkriva kako su nadahnuli stihove pesama poput “Tiny Dancer” “Candle in the Wind”, “Bennie and The Jets”, „Rocket Man“ i mnogih drugih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike