Misterija grobnog mesta Fredija Merkjurija: Mnoge slavne ličnosti želele su da ih tajno sahrane

05.09.2021

12:00 >> 12:08

0

Legenda Boemske rapsodije nije jedina poznata ličnost čije je poslednje počivalište nepoznato, tu su i Džon Lenon, Kleopatra, Mocart, Leonardo da Vinči...

Misterija grobnog mesta Fredija Merkjurija: Mnoge slavne ličnosti želele su da ih tajno sahrane
Copyright Fredi Merkjuri / Profimedia

Slavni Fredi Merkjuri bi na današnji dan napunio 75. rođendan.

Frontmen grupe Queen, rođen u Zanzibaru kao Faruk Bulsara, umro je 1991. godine, kada je imao samo 45 godina, zbog komplikacija izazvanih AIDS-om, a do danas lokacija pepela velike muzičke zvezde ostaje misterija.

Prema njegovom zahtevu, bivša partnerka Meri Ostin razbacala je njegov pepeo po privatnom posedu na nepoznatoj lokaciji i do danas je čuvala tajnu uz reči: – Niko nikada neće znati gde je sahranjen jer je to bila njegova želja.

Teorije o tome gde se Fredijevi ostaci sada nalaze kreću se od toga da je sahranjen ispod stabla trešnje u bašti svoje londonske kuće ili na groblju Kensal Green.

Fredi Merkjuri / Profimedia

Ali legenda “Boemske rapsodije” nije jedina poznata ličnost čije je poslednje počivalište nepoznato, piše dailystar.co.uk.

Džon Beluši

Paklena zvezda filma “Blues Brothers” umrla je u 33. godini u Los Anđelesu 1982. godine nakon predoziranja drogom. Prvobitno je sahranjen na groblju Abel’s Hill u Martinom vinogradu, Masačustes, ali je premešten na tajnu lokaciju nakon što su mu grob zatrpali posetama obožavaoci.

Džon Beluši / Profimedia

Stiv Džobs

Tehnološki mogul preminuo je 2011. godine sa samo 56 godina nakon što je bolovao od raka pankreasa. Njegove poslednje reči bile su, kaže urbana legenda, “Oh Wow. Oh Wow. Oh Wow!”. Sahranjen je u memorijalnom parku Alta Mesa u Palo Altu u Kaliforniji – ali u neoznačenom grobu.

Volfgang Amadeus Mocart

Uprkos tome što je bio jedan od najpoznatijih kompozitora na svetu, kada je umro u dobi od 35 godina 1791, Mocart je sahranjen u zajedničku grobnicu na bečkom groblju i, uprkos podizanju spomen-obeležja, do danas niko ne zna tačno gde se nalazi.

Mocert / Profimedia

Džingis Kan

Mongolski vojskovođa umro je 1227. godine u 65. godini, ali je naredio da njegov grob ostane tajna.

Legenda kaže da je stotine onih koji su ga sahranili pogubljeno kako bi sačuvali tajnu, a reka je čak preusmerena preko njegovog groba kako bi ga bilo nemoguće locirati.

Leonado Da Vinči

Kada je renesansni genije umro 1519. godine, kada je imao 67 godina, u Francuskoj je sahranjen u crkvi u Chateau d’Amboise, ali je ona uništena u Francuskoj revoluciji i iako je kostur navodno ponovo postavljen u drugu kapelu, postoje žestoka osporavanja da su to zaista njegovi ostaci.

Leonardo da Vinči/Profimedia

Kleopatra

Smatralo se da je egipatska vladarka, koja se ubila 30. godine pre nove ere, sahranjena zajedno sa ljubavnikom Markom Antonijem u blizini Aleksandrije, ali arheolozi do sada nisu uspeli da pronađu njihovu grobnicu.

Aleksandar Veliki

Legendarni grčki general i kralj vladao je ogromnim carstvom, a kada je umro u 32. godini, 323. godine pre nove ere, njegovo telo je stavljeno u zlatni sanduk napunjen medom. Njegova grobnica je vekovima ostala u Aleksandriji, pre nego što je nestala.

Džon Lenon

Džon Lenon /Profimedia

Nakon što je bivši Beatles ubijen iz vatrenog oružja 1980. godine, kada je imao 40 godina, kremiran je, a partnerka Joko Ono razbacala je pepeo u njujorškom Central Parku u blizini stana u kojem se zločin dogodio – ali nikada nije otkrila tačnu lokaciju.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Headliner

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike