Miloš Biković kao kosmonaut: Spektakularne scene iz filma "Izazov" koji je sniman u svemiru (FOTO/VIDEO)

02.01.2023

17:00

0

Projekat je nastao u tajnosti tokom oktobra 2021 godine

Miloš Biković kao kosmonaut: Spektakularne scene iz filma "Izazov" koji je sniman u svemiru (FOTO/VIDEO)
Miloš Biković - Copyright Miloš Biković Antonio Ahel/ATAImages

Miloš Biković godinama gradi internacionalnu karijeru u Rusiji, koja mu je ovog puta donela ulogu u novom ostvarenju Klima Šipenka "Izazov" - prvom filmu u istoriji snimljenom u svemiru.

Glumac igra hirurga, dobrog prijatelja glavnog junaka, a partnerka u ulozi kardiologa mu je Julija Peresiljd, s kojom prvi put sarađuje.

Projekat je sniman u tajnosti tokom oktobra 2021 godine, kada je lansirana letelica s režiserom i glumicom Julijom Peresiljd u svemir. Oni su tamo proveli 12 snimajućih dana.

Foto:24sedam/Katarina Mihajlović
 

Film kao prekretnica u istoriji čovečanstva

- U istoriji čovečanstva retki su bili momenti za koje se unapred znalo da su prekretnica. U istoriji kinematografije takvi su momenti još ređi. Ali prvi igrani film koji je snimljen u kosmosu je jedan od takvih momenata. I meni je velika čast što sam deo glumačke ekipe filma ,,Izazov’’. Zahvaljujem se svima: od rukovodstva @roscosmosofficial i prvog kanala @1tv do ekipe filma, producentima @yellow_black_and_white_, @start.ru glumcima filma i mom prijatelju @klim_shipenko koji mi je poverio glavnu mušku ulogu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Veoma mi je drago sto sam upoznao i imao prilike da radim sa divnom glumicom @juliaperesild Kojoj sam se divio kroz njene uloge a sada sam se uverio i da je divan čovek.

Život je blagoslov i svi darovi su nezasluženi stoga su veličanstveni. Ovaj projekat je jedan od takvih darova - napisao je Biković na svom instagram nalogu gde ga vidimo obučenog u odelo kosmonauta.

Biković prošao obuku za kosmonauta

Za potrebe filma glumci su morali da prođu specijalnu obuku kako bi mogli verodostojnije da prikažu život kosmonauta.

- Prošao sam delimično kroz obuku. Bio sam u centrifugi koja daje ubrzanje 4G, hteo sam da me vuku do 6G, ali mi nisu dozvolili jer pre toga moram da uradim skener glave. Odbio sam to jer sam se plašio šta će tamo naći, odnosno plašio sam se da neće naći ništa, pa sam odustao od tog skenera - našalio se nedavno glumac.

Premijera ovog filma zakazana je za 12 . april.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike