Na čelu čopora filmskih džukaca je „Plavuša“: Nominacije za Zlatnu malinu nikad brutalnije (FOTO/VIDEO)

24.01.2023

10:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Neslavno priznanje u vidu jeftine statue u obliku zlatne maline veličine loptice za golf dodeljuje se dan pre Oskara

Na čelu čopora filmskih džukaca je „Plavuša“: Nominacije za Zlatnu malinu nikad brutalnije (FOTO/VIDEO)
Film "Plavuša" - Copyright Profimedia

Organizatori tradicionalnih holivudskih nagrada za najgora filmska ostvarenja Zlatna malina saopštili su da sa osam nominacija vodi film "Plavuša", a na listi su se od glumaca našli Tom Henks, Silvester Stalone, Džared Leto, Penelope Kruz i mnogi drugi.

Gledaoci su je voleli manje od kritičara

"Na čelu čopora filmskih džukaca je ’Plavuša’ koju su čak gledaoci voleli manje od kritičara. Nazvan ’biografskim filmom’ koji nije biografski od strane svojih tvoraca, istražuje eksploatisanje Merilin Monro, nastavljajući da je eksploatiše posthumno", ocenili su organizatori Zlatne maline.

Profimedia
 

"Plavuša" je nominovana za najgori film, a njen tvorac Endrju Dominik za najgori scenario i najgoreg reditelja.

Najismevaniji film

Sa sedam nominacija sledi film "Good Mourning" kog organizatori ovog neslavnog priznanja opisuju kao "od smeha oslobođenu stoner komediju sa retkim postignućem savršene nule na sajtu Rotten Tomatoes".

"Najismevaniji film 'Morbius', sa nominovanim najgorim glumcem Džaredom Letom u naslovnoj ulozi, sakupio je pet nominacija. Diznijev potpuno nepotreban i čudnovato jeziv rimejk „Pinokija“ povukao je konce naših glasača u šest kategorija", navedeno je u obrazloženju.

Za najgori film nominovano je i ostvarenje "Kraljeva kći" u kome glavnu ulogu igra Pirs Brosnan.

Najgori reditelj

Zlatnu malinu za najgoreg reditelja očekuju, pored Dominika za "Plavušu", Džud Apatou za "Mehur", Kolson Bejker i Mod San za "Good Mourning", Danijel Espinoza za "Morbius" i Robert Zemekis za „Pinokija".

Tom Henks vodi u nominacijama za najgoreg glumca

Za najgoreg glumca su, pored Džareda Letoa, nominovani i Pit Dejvidson za glas u filmu "Marmaduke", Kolson Bejker u ostvarenju "Good Mourning", Silvester Stalone za "Samarićanina" i Tom Henks za ulogu Đepeta u "Pinokiju".

Henks je nominovan i za najgoreg sporednog glumca za "luckastim naglaskom u portretisanju pukovnika Toma Parkera u inače kritički hvaljenom filmu „Elvis“.

Profimedia
 

Penelope Kruz i Dajan Kiton među najgorim glumicama

Titulu najgore glumice mogu dobiti Rajan Kira Armstrong za "Potpaljivačicu", Brajs Dalas Hauard za "Svet iz doba jure: Nadmoć", Dajan Kiton za ulogu u filmu "Mek i Rita", Kaja Skodelario za "Kraljevu kći" i Ališa Silverstone za "The Requin". 

Među nominovanima za sporedne uloge su i Adria Ardžona, Lorejn Brako, Penelope Kruz, Fan Bingbing, Mira Sorvino, Pit Dejvidson, Ksavijer Samjuel, Mod San i Evan Vilijams. 

Profimedia
 

Godišnju nagradu za najgore filmove utemeljio je 1981. godine publicista Džon Vilson, dodeljuje se u Los Anđelesu dan pre dodele Oskara, a o tome kome će pripasti jeftina statua u obliku zlatne maline veličine loptice za golf, odlučuju pretplatnici sajta www.razzies.com.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike