Ostin Batler u filmu "Elvis" koristi 90 kostima kralja rokenrola: Otkrivena enigma lakoće pokreta na sceni

09.07.2022

17:30

0

Tokom karijere njegov izgled je bio neuobičajen, nekonvecionalan i potpuno nesputan

Ostin Batler u filmu "Elvis" koristi 90 kostima kralja rokenrola: Otkrivena enigma lakoće pokreta na sceni
elvis film poster - Copyright Film "Elvis" Promo/Blitzfilm

Film "Elvis" je uveliko osvojio srce publike. Ostin Batler iako fizički ne liči na kralja rokenrola potpuno je uspeo da verno prenese lik slavnog pevača, a u tome se podjednako slažu i publika i kritika kao i potomci Elvisa Preslija.

Čini se da je na Ostinu bio najteži filmski zadatak ali ništa lakše nije bilo ni kostimografkinji filma Ketrin Martin koja je morala da kreira kostime za ovaj film.

Ostin Batler je u filmu koristio 90 kostima koje je nosio popularni pevač.

Foto: Promo/Blitzfilm
 

- Za film "Elvis" pravljeno je dve vrste kostima. Odeća koja je zaista nošena i kostimi koji su posebno napravljeni za ovaj film kako bi na što uverljiviji način bila ispričana priča o kralju rokenrola - navela je kostimografkinja.

Elvis je živeo u vreme kada nije bilo stilista tako da je u potpunosti sam kreirao svoj imidž.

- Vazdušaste pantalone, elegantne čipkaste košulje koje je posedovao u više boja, maramice za vrat, deo su njegovog imidža koji je sam kreirao - kaže Ketrin.

Profimedia
 

Kako se Preslijeva karijera razvijala između pedesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, tako se i razvijao njegov stil.

Tokom karijere njegov izgled je bio neuobičajen, nekonvecionalan i potpuno nesputan. Elvis je voleo crnu i roze boju. Nije se stideo da koristi olovku za oči i da farba kosu.

Foto: Promo/Blitzfilm
 

Ono što je bilo karakteristično za njegov stil je poseban način zakopčavanja. Uglavnom je koristio samo donje dugme, što mu je omogućavalo nesputano kretanje na sceni.

U ovom filmu sašiveno je ukupno 9.000 kostima.

Šivenje odela za pukovnika Toma Parkera a koga glumu Tom Henks, menadžera Elvisa je bio poseban izazov.

- On je bio putujući bilbord. Nosio je stvari zbog kojih bi ljudima bila neprijatno - ispričala je kostimografkinja.

Foto: Promo/Blitzfilm
 

U filmu reditelj Baz Lurman nikako nije želeo samo puku imitaciju, pa je to isto zahtevao i za kostime. Kostimografkinja je istraživala i pronalazila originalnu odeću alli je pre konačne izrade tražila način kako da kostim bude prilagođen ličnosti Ostina kako bi on na što verniji način preneo lik Elvisa na filmsko platno.

- Ponekad neasvršenost iz života može da izgleda savršeno na filmskom platnu, a ponekad kada pokušate da oživite istorijski momenat samo deluje da niste znali da radite svoj posao. Tako da morate da se potrudite da ono što radite bude savršenije nego što je bilo u stvarnosti - zaključuje kostimografkinja filma "Elvis".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike