Suze zlostavljanog i zaboravljenog glumca: Emotivni govor Brendana Frejzera na dodeli Critics Choice Awards (VIDEO)

16.01.2023

12:01

0

Ovaj glumac je više od deset godina bio na crnoj listi Holivuda jer je optužio jednog novinara za seksualno zlostavljanje

Suze zlostavljanog i zaboravljenog glumca: Emotivni govor Brendana Frejzera na dodeli Critics Choice Awards (VIDEO)
Copyright Profimedia

Brendan Frejzer uspeo je da pobedi “starog znanca“ i kolegu Tom Kruza u žestokoj konkurenciji i osvoji nagradu za najboljeg glumca u filmu “Kit” na 28. dodeli Critics Choice Awards, koja je održana sinoć u Los Anđelesu.

Reč je o nagradama za najbolja filmska ostvarenja koje dodeljuje američko-kanadsko udruženje kritičara.

Pored starih znanaca Kruza i Frejzera, u konkurenciji za najboljeg glumca bili su i Ostin Batler za ulogu Elvisa Prislija, Kolin Farel za ulogu u filmu “Duhovi ostrva”, Pol Meskal za ulogu u filmu “Aftersun” i Bal Naj za ulogu u filmu “Living”.

Profimedia
 

I suze i smeh

Brendan Frejzer je i u Los Anđelesu nastavio niz svojih emotivnih govora, poput onog na Venecijanskom filmskom festivalu kada se rasplakao nakon šestominutnih ovacija publike u sali. Doduše, ni sinoć nije bilo manje suza, ali ni humora na sopstveni račun.

- Herman Melvil je jednom napisao da u Americi ima samo pet kritičara, ostali spavaju. Tako mi je drago što su se probudili za mene - rekao je Frejzer, a zatim se našalio na sopstveni račun.

- Gde ste bili kada je trebalo da dobijem nagradu za film “Furry Vengeance” pre 13 godina?

Brendan Frejzer u filmu "Kit"/Profimedia
 

Film o ljubavi, iskupljenju i pronalasku svetla u tami

Glumac je istakao da film “Kit” govori o ljubavi, iskupljenju i pronalasku svetlosti u tami.

- Ako se i ti, kao Čarli, ovaj momak kojeg igram, boriš sa gojaznošću, ili se jednostavno osećaš kao da si potopljen u more mraka, želim da znaš da ako imaš snage da staneš na noge i kreneš ka svetlu, dobre stvari će početi da se dešavaju - rekao je Frejzer jedva suzdržavajući suze.

Podsetimo, ovaj glumac je više od deset godina bio na crnoj listi Holivuda jer je optužio jednog novinara za seksualno zlostavljanje. Njegov veliki povratak se desio upravo sa ovim filmom, a mnogi mu predviđaju Oskara.

Profimedia
 

Ostali dobitnici nagrada

U filmu “Kit” Frejzer tumači Čarlija, povučenog profesora srednjih godina, koji pokušava da se ponovo poveže sa svojom sedamnaestogodišnjom ćerkom. Njih dvoje su izgubili kontakt nakon što je Čarli napustio porodicu i otišao da živi sa svojim ljubavnikom. Zbog griže savesti zbog svega što je učinio počeo je da se prejeda I dostigao 270 kilograma.

Pored Brendana Frejzera, nagradu su dobili i Kejt Blanšet za ulogu u filmu “Tar” i reditelji Dan Kvan i Danijel Šajnert za film “Sve u isto vreme”, koji je dobio i nagradu za najbolji film.

Spisak ostalih dobitnika možete pogledati ovde.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike