Kolin Farel na ivici skandala u Veneciji: Haos na premijeri uz nezapamćene ovacije (FOTO/VIDEO)

06.09.2022

06:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Organizatori su morali žurno da pokušaju da nateraju publiku da napusti dvoranu kako bi projekcija sledećeg filma mogla da počne

Kolin Farel na ivici skandala u Veneciji: Haos na premijeri uz nezapamćene ovacije  (FOTO/VIDEO)
profimedia-0719769650 - Copyright Kolin Farel, Venecija 2022./Profimedia

Studio Searchlight Pictures se uvek nađe u jeku trke za dodelu nagrada, a ovaj nezavisni studio je možda upravo sebi obezbedio još jednu kartu za Oskara sa filmom „The Banshees of Inisherin“ (Ostrvo duhova).

Mračna komična bajka Martina Mekdone juče je imala senzacionalan debi na Venecijanskom filmskom festivalu, uz ovacije koje su trajale punih 13 minuta. To je, za sada, bio najduži i najglasniji prijem za bilo koji od filmova koji će ove sezone imati svetsku premijeru na Lidu.

Ekipa filma "Ostrvo duhova", Venecija 2022./Profimedia
 

Mekdona i zvezde ovog ostvarenja Kolin Farel, Brendan Glison i Keri Kondon grlili su se tokom ovacija i sišli sa scene u publiku. Da budemo pošteni, pljeskanje je možda bilo nepravedno preveliko, navodi Varajeti, zato što je Farel prekršio tradiciju tako što je ušao u masu da bi napravio selfije sa obožavaocima i dao autograme, što je samo učinilo da navijanje postane glasnije i trajnije.

Kolin Farel, Venecija 2022./Profimedia
 

U jednom trenutku, glumica i spisateljica Fibi Voler-Bridž, Mekdonahova partnerka, nagnula se preko svoje stolice i poljubila svog dečka dok je uživao u aplauzima. Ljubav prema „The Banshees of Inisherin“ bila je toliko intenzivna, jer je publika skočila na noge sa takvom strašću, da je sve to bacilo u senku veliki trenutak na crvenom tepihu psihološkog trilera Olivije Vajld „Ne brini, draga“. Organizatori su morali žurno da pokušaju da nateraju publiku da napusti dvoranu kako bi sledeća filmska premijera mogla da počne.

Kolin Farel, Venecija 2022./Profimedia
 

Kritičarima se ovo ostvarenje izuzetno dopalo i ne samo da „The Banshees of Inisherin“ izgleda kao siguran kandidat za najbolji film, već bi Farel mogao da dobije prvu nominaciju za najboljeg glumca u svojoj karijeri, a Glison i Kondonova mogu biti jaki pretendenti za trijumf u kategoriji najboljeg sporednog glumca i glumicu.

Kolin Farel, Venecija 2022./Profimedia
 

Radnja filma „Ostrvo duhova“ je smeštena na zapadnu obalu Irske i prati dva dugogodišnja prijatelja Padriga i Kolma koji su se našli u ćorsokaku nakon što je Kolm iznenada odlučio da okonča njihovo prijateljstvo.

Uz pomoć svoje sestre Šivon i prijatelja Dominika, koji je sin lokalnog policajca, zbunjeni i očajni Padrig pokušava da povrati prijateljstvo koje je zarobljeno i izgubljeno u maloj i učmaloj ostrvskoj zajednici. Ali kada Kolm iznese ultimatum, događaji počinju da eskaliraju do neslućenih visina.

Venecija je ove godine domaćin brojnim filmovima koji će se verovatno takmičiti sa „The Banshees of Inisherin“ za Zlatnog lava, pre svih ostvarenje „Kit“ Darena Aronofskog, sa Brendanom Frejzerom i „Tar“ sa Kejt Blanšet.

„Ostrvo duhova” počinje da se prikazuje u svetskim bioskopima 21. oktobra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike