Nastavak potresne priče o stradanju Srba u Jasenovcu: Kako je izgledao susret Dare i Bude 50 godina kasnije

07.01.2023

18:45

0

Autor: 24sedam

U seriji ćemo videti kakva je ta budućnost zapravo bila

Nastavak potresne priče o stradanju Srba u Jasenovcu: Kako je izgledao susret Dare i Bude 50 godina kasnije
Copyright Dara iz Jasenovca Promo/MCF

Mini serija “Dara iz Jasenovca” Predraga Gage Antonijevića premijerno će biti prikazana od 9. do 12. januara na Superstaru, sa početkom u 21 čas. Jedna epizoda je dosnimljena prošle godine, a ostale tri su izmontirane od snimljenog materijala za film.

Epizoda koja je dosnimljena odnosi se na susret Dare (Mirjana Karanović) i Bude (Marko Gvero) pedeset godina kasnije. Dosnimljena epizoda je snimana desetak dana u Crnoj Gori, između Bara i Risna.

Promo/Film Danas
 

- Mi smo ih ostavili na kraju filma, kada ih autobus odvozi iz logora u nekakvu budućnost. U seriji ćemo videti kakva je ta budućnost zapravo bila. Glavni junaci se sreću u Zadarskoj “kristalnoj noći”, za vreme pogroma nad Srbima - izjavio je reditelj Predrag Gaga Antonijević.

Za scenario je bila zadužena Nataša Drakulić, a osim Biljane Čekić, Zlatana Vidovića, Nataše Ninković, Marka Janketića, Vuka Kostića, Igora Đorđevića, Bojana Žirovića, Sandre Ljubojević, u seriji igraju i Tanja Pjevac, Miloš Lučić, Jadranka Mamić, Ognjen Sekulić, Željko Radunović, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Danilo Čelebić i Pavle Bogojević.

Promo/Film Danas
 

Mira Karanović jedna od naših najvećih glumica

U seriji mladu Daru igra Biljana Čekić, a stariju Daru tumači Mirjana Karanović.

- Mira je jedna od naših najvećih glumica i ona ima taj kapacitet i gabarit da tako kompleksnu i emotivnu liniju dočara. Ja zapravo ne znam ko bi mogao i bio njenog ranga da takvu ulogu dočara. To je jedna strašna saga i emotivna priča i presrećan sam što je ona bila sa nama. Mira i ja smo do sada sarađivali na raznim projektima i imamo dugu saradnju. Uvek se radujem kada ponovo radimo zajedno - kaže Gaga Antonijević

Marko Gvero / 24sedam/ Katarina Mihajlović
 

On je naveo da je prvobitni plan bio da Budu igra Ljubomir Bandović, a onda je ipak izbor pao na glumca Marka Gvera.

- Hteo sam da snimam sa Ljubom, međutim vremenski nismo mogli da se uskladimo, ali Gvero mi je bio sledeći izbor za Budu i ispalo je sjajno, tako da sam vrlo srećan zbog toga. I sa Gverom dugo sarađujem na raznim projektima, ali ova uloga je nešto van okvira kakvog ga publika, kao glumca, do sada nije videla - zaključio je Gaga Antonijević.
 (Blic)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike