Igor Đorđević za 24sedam otkriva kome je bila namenjena njegova uloga u "Bunaru": Ispada da sam ego manijak

03.11.2022

19:00

0

"Ovog puta sam se usudio da napravim svoj svet i to je nešto najkreativnije što sam do sada radio", ističe glumac

Igor Đorđević za 24sedam otkriva kome je bila namenjena njegova uloga u "Bunaru": Ispada da sam ego manijak
Igor Đorđević - Copyright Serija "Bunar" Promo/Film Danas/Dandelion production

Glumac Igor Đorđević u novoj domaćoj seriji „Bunar“ koja počinje da se prikazuje od ovog vikenda na Superstar kanalu, igra jednu od glavnih uloga, profesora filozofije čiji tok života dobija potpuni obrt kada se saznaje za njegovu vezu sa studentkinjom. On potom odlazi na selo u „potrazi za samim sobom“.

Zanimljivo je da je scenario koji sadrži 12 epizoda i koji je okupio naše najbolje glumce počevši od Nataše Ninković do Bogdana Diklića, uz saradnju Nataše Drakulić, pisao sam Igor Đorđević.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Pišem ceo život i na pisanje gledam kao elementarnu higijenu, nešto poput pranja zuba. Pisanje je najviši oblik razmišljanja. Sve što ne napišem ili ne izgovorim postaje frustracija i onda mi je jeftinije da pišem nego da plaćam psihijatra - našalio se na sopstveni račun Đorđević.

Ipak, „Bunar“ je jedna ozbiljna serija čiji likovi mogu da se posmatraju kao duboke psihološke studije. Pitali smo Igora Đorđevića, gde je pronašao materijal za ovu misterioznu priču u kojoj nema glavnih junaka, ali sve se „nekako vrti“ oko bunara, sela u Šumadiji i različitih sudbina koje se prepliću.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

-  Mi ceo život pričamo priče. Mi ne živimo od hleba i od vode. Naše kulture, naši mitovi, sve je zasnovano na priči. Imamo one divne Andrićeve reči koje je izgovorio na dodeli Nobelove nagrade koje govore o tome. Glumac mora da ispriča priču svog lika kakav god da je on. Ovog puta ja sam se usudio da napravim svoj svet i to je nešto najkreativnije što sam do sada radio - kaže Đorđević za 24sedam.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kako dodaje, inspiraciju za ovaj scenario je nalazio u svojim dosadašnjim ulogama, ali i u životu.

- Imao sam dosta uzora, poturio sam i nekog Čehova, pa nekog Kamija, Dostojevskog, tako da ćete videti kalorične pisce, ne znajući da su to oni - ističe glumac.

S obzirom na to da je ovde ipak reč o „glumcu koji piše za glumce“, Đorđević kaže da je za neke uloge tačno znao ko može da ih igra, dok je za neke urađen kasting.

Serija "Bunar" Promo/Film Danas/Dandelion production
 

Zanimljivo je da je pišući seriju sebi namenio jednu manju ulogu, a Žarku Lauševiću lik profesora kojeg on igra, ali, što bi rekla ona narodna, "nije kome je rečeno, već kome je suđeno".

- Moju ulogu sam prvenstveno pisao za Žarka Lauševića, ali me je nekako ta priča koju sam pustio da me vodi bez nekog plana, zapravo me odvela u drugom pravcu. Na kraju se ispostavilo da je lik profesora bliži mojim godinama i onda je scenario zahtevao da ta uloga pripadne meni, pa sad ispada da sam ja neki ego manijak koji je sebi dodelio glavnu ulogu - našalio se opet na svoj račun Đorđević, dodajući da se cela glumačka ekipa u seriji može porediti sa kvalitetom Bundes lige.

Serija "Bunar" Promo/Film Danas/Dandelion production
 

Ipak, kako kaže, malo se „pribojava“ reakcije publike.

- Zaista sam zadovoljan kako je cela serija urađena. U ovom svetu površnosti niko nema vremena da pogleda ni video do kraja, tako da ja molim gledaoce da do kraja  pogledaju seriju pa tek onda da joj sude - poručio je glumac.

Serija „Bunar“ počinje da se emituje ove subote, 5. novembra, u 21 čas, na Superstar kanalu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike