Objavljena pesma "Božićna svetlost" uz blagoslov patrijarha Porfirija: Poznati umetnici za decu sa Kosova i Metohije (VIDEO)

07.01.2023

09:00

0

Osim autora i vokala Ljiljane Popović, učestvuje Matija Bećković, muzičari vizantijskog hora „Mojsije Petrović“, a sve je humanitarnog karaktera

Objavljena pesma "Božićna svetlost" uz blagoslov patrijarha Porfirija: Poznati umetnici za decu sa Kosova i Metohije (VIDEO)
Copyright Profimedia

Nova pesma i spot "Božićna svetlost" autora Ljiljane Popović i reditelja Hadži - Aleksandra Đurovića objavljena je na Božić, sa blagoslovom patrijarha Porfirija.

Pesma u slavu Božića je humanitarnog karaktera i namenjena je deci sa Kosova i Metohije.

U spotu, osim autora i vokala Ljiljane Popović, učestvuju poznate ličnosti iz sveta umetnosti: akademik Matija Bećković, književnica Ljiljana Habjanović Đurović, kompozitor Milutin Popović Zahar, glumci Milena Predić, Andrej Šepetkovski i Viktor Savić.

Profimedia
 

Takođe, u spotu su prisutni i muzičari vizantijskog hora „Mojsije Petrović“, dečiji hor crkve Svetog Đorđa pod upravom Irine Vojvodić i hor Dečijeg kulturnog centra Beograd, kojim diriguje Nevena Ivanović, kao i deca, gosti iz Mladenovca, Kragujevca i Kruševca i još nekoliko gostiju iznenađenja.

Humanitarna akcija za narodnu kuhinju

Reditelj Hadži Aleksandar Đurović, posle velikog uspeha sa filmom "Sveta Petka: Krst u pustinji" nastavlja svoj duhovno istraživački put sa realizacijom spota "Božićna svetlost“.

Milos Tesic/ATAImages
 

- Velika mi je čast da svojim skromnim doprinosom učestvujem u režiji spota “Božićna svetlost” i time podržim ovu humanitarnu akciju.

Rad na ovakvom projektu u susret Božiću daje posebnu motivaciju i nadam se da će doprineti što većem odazivu da se daruju deca i narodna kuhinja na Kosovu i Metohiji, posebno u ovim vremenima kada je našem narodu tamo potrebna svaka vrsta podrške, a pre svega duhovna snaga - rekao je reditelj povodom ovog projekta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike