Rešena misterija čuvene scene iz "Titanika": Zašto je Džek morao da umre? (VIDEO)

19.12.2022

09:04

0

Nakon 25 godina dobili smo odgovor

Rešena misterija čuvene scene iz "Titanika": Zašto je Džek morao da umre? (VIDEO)
Film "Titanik" - Copyright Profimedia

Svi koji su gledali film "Titanik" čini se da nikad nisu oprostili Kejt Vinslet što je odgurnula Leonarda Dikaprija u čuvenoj sceni njegove smrti. Nakon 25 godina reditelj Džejms Kameron je rešio da stavi tačku na ovu priču, a za to je angažovao naučnike.

On je rešio misteriju tako što je dao da se uradi naučna studija kako bi dokazao opravdanost Džekove smrti u filmu.

- Samo jedna osoba mogla je da preživi na vratima koja su plutala po ledenoj vodi Atlantika - zaključak je forenzičkih analiza.

Profimedia
Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet u još jednoj legendarnoj sceni iz filma "Titanik"

Džek je trebalo da umre

Kameron je dokumentovao naučnu studiju koja je dokazala da dvoje ljudi nije moglo da preživi na plutajućim vratima u filmu.

- Radili smo naučnu studiju da jednom zauvek stavimo tačku na tu priču. Uradili smo temeljnu forenzičku analizu sa stručnjakom za hipotermiju koji je ponovo napravio splav iz filma. Uzeli smo dva kaskadera iste telesne težine kao Kejt i Leonardo.

Stavili smo ih u ledenu vodu sa senzorima svuda oko njih, kao i unutar njih, i testirali da li mogu da prežive, koristeći različite metode. Odgovor je bio ne. Džek je trebalo da umre. Oni su kao Romeo i Julija. To je film o ljubavi, žrtvi i smrti. Ljubav se meri žrtvom... Možda za 25 godina više neću morati da se bavim ovim - rekao je Džejms Kameron, prenosi Variety.

Profimedia
Džejms Kameron

Optužili Kejt da je debela

Takođe, i Kejt Vinslet je potvrdila da su šanse Džeka da preživi bile "nikakve".

Ona se osvrnula i na tadašnje komentare gledalaca koji su tvrdili da je on nastradao samo zato što je Kejt bila "previše debela".

- Bili su tako zli, ja čak tad nisam bila debela. Da mogu da vratim vreme, koristila bih svoj glas na drugačiji način, Rekla bih novinarima: "Kako se usuđejete tako da razgovarate sa mnom, ja sam mlada žena i i nesigurna, ne otežavajte situaciju" - bila je iskrena Kejt u podkastu Josh Horowitza.

Film "Titanik"/Profimedia
 

Inače, "Titanik" je najskuplji film koji je ikada snimljen, i prvi koji je dostigao milijardu dolara zarade u bioskopima. Osvojio je 11 Oskara i titulu tada najskupljeg filma u istoriji.

"Titanik" jedna je od najpoznatijih priča na svetu i, iako na prvi pogled izgleda kao sjajan romantični film, završava se tragično, smrću glavnog junaka.

Reditelj je najavio i da će nakon analize napraviti nešto „posebno” što će biti prikazano u februaru, kada se očekuje 4K restauracija "Titanika" i koja će se prikazivati u bioskopima na Dan zaljubljenih 2023. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike