Najgori film Leonarda Dikaprija: Zabranio je njegovo prikazivanje sa još jednom holivudskom zvezdom (VIDEO)

28.07.2022

06:01

0

Snimljen je godinu dana pre nego što je glumac stekao planetarnu slavu zahvaljujući „Titaniku“

Najgori film Leonarda Dikaprija: Zabranio je njegovo prikazivanje sa još jednom holivudskom zvezdom (VIDEO)
Copyright Leonardo Dikaprio Profimedia

„Vuk sa Vol strita“ i „Uhvati me ako možeš“ su samo neki od neverovatnih filmova u bogatoj filmografiji Leonarda Dikaprija. Međutim, postoji jedan film koji je snimio a za koji verovatno nikada niste čuli, jer je glumac proveo više od 20 godina pokušavajući da spreči da ikada ugleda svetlost dana.

"Don's Plum" važi za najgori film u hvaljenoj holivudskoj karijeri ovog četrdesetsedmogodišnjeg glumca. Improvizovani crno-beli indi film donosi priču o grupi dvadesetogodišnjaka koji se okupljaju svake subote uveče u restoranu u Los Anđelesu da razgovaraju o nezgodama u svojim životima.

Profimedia
 

Sa Kevinom Konolijem i Tobijem Magvajerom u glavnim ulogama, film je sniman nekoliko dana između 1995. i 1996. godine, godinu dana pre nego što je Dikaprio postao svetska zvezda zahvaljujući ulozi u „Titaniku“. Ali zanimljivo je da je film zabranjen za prikazivanje u Americi i Kanadi, navodi Njujork post.

Režiser filma R. D. Rob podneo je tužbu od 10 miliona dolara protiv Dikaprija i Magvajera. U izjavama podnetim kao deo tužbe iz 1998. godine, glumci su tvrdili da nikada nisu nameravali da projekat nalik na školski zadatak postane igrani film. Takođe su tvrdili da su film snimili kao uslugu i da su im plaćali samo 500 dolara dnevno i verovali da će biti prikazan samo na nezavisnim filmskim festivalima.

Tobi Mekgvajer/Profimedia
 

Ubrzo nakon Dikapriovog uspona do slave, Magvajer je dobio ulogu superheroja Spajdermena, što je navelo režisera filma R. D. Roba da organizuje sastanke sa distributerima u nadi da će film doći do šire publike.

Ali, nakon što su glumci blokirali objavljivanje filma, producent Dejvid Stantman ih je tužio zbog navodnog pokretanja "lažne i prisilne kampanje kako bi sprečili objavljivanje filma", tvrdeći da se plaše da bi to moglo "otkriti lična iskustva ili tendencije". Međutim, film je nakratko objavljen na internetu 2001. godine u Nemačkoj, jer nije stigao u bioskope, i dobio je različite kritike.

Leonardo Dikaprio, film "Don't Look Up"/Profimedia
 

Jedan od producenata filma Dejl Vitli napravio je sajt 2016. godine i podelio vezu za strimovanje celog filma na platformi Vimeo, ali je video-snimak uklonjen nakon "obaveštenja treće strane od Leonarda Dikaprija i Tobija Magvajera".

- Ne mogu više da ćutim. Ne mogu više da dozvolim da klevete i laži koje ste izneli protiv filma nanesu štetu velikom delu umetnika koji su ga stvorili. Ne plašim se više ni vas, ni vaših advokata. Izdržao sam dovoljno. Govoriću sa slobodom koju mi daje naš Ustav. Zalagaću se za naš film i za sve ljude koji su pomogli da se napravi - rekao je tada Vitli i dodao:

Leonardo Dikaprio Profimedia
 

- Više te ne poznajem, Leo, ali nadam se da si naučio nešto o očuvanju filma i svojoj odgovornosti da zaštitiš i doprineseš tekućem eksperimentu snimanja filmova. Ti nisi veći od umetnosti, Leo - zaključio je producent, prenosi Independent.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike