Šokantna uloga Sigurni Viver u novom „Avataru“: Glumica otkrila neverovatne detalje (FOTO/VIDEO)

14.12.2022

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Njen lik u drugom delu spektakularnog ostvarenja Džejmsa Kamerona ima samo 14 godina

Šokantna uloga Sigurni Viver u novom „Avataru“: Glumica otkrila neverovatne detalje (FOTO/VIDEO)
Sigurni Viver - Copyright Profimedia

Od vizionara filmskog sveta, uglednog reditelja Džejmsa Kamerona danas, 14. decembra, u domaće bioskope premijerno stiže epski spektakl, film "Avatar: Put vode".

U pitanju je jedan od filmova čiji je razvoj najduže trajao - od pisanja scenarija, preko pretprodukcije, produkcije i postprodukcije. Konačno, prošlo je punih 13 godina između prvog i drugog nastavka, što je unikatno budući da je nastavak "Avatara" najavljen odmah, 2009. godine.

Promo/MCF
 

Rekord Kejt Vinslet

Najvećim delom film je sniman pod vodom, a reditelj Kameron, i sam veliki ljubitelj okeana i dubina, 50 godina se bavio ronjenjem na dah, a kako ističe maksimum koji je dosegao je pet i po minuta slobodnog ronjenja.

Godine 2015. u filmu "Nemoguća misija - Otpadnička nacija" Tom Kruz oborio je rekord najdužeg snimanja scene pod vodom - šest minuta. Za potrebe snimanja filma "Avatar: Put vode" novo lice Avatar sveta, slavna Kejt Vinslet, oborila je taj rekord, snimajući podvodne scene u ukupnom trajanju od sedam minuta i 20 sekundi.

Profimedia
 

Kako bi što prirodnije izvela svoju ulogu u takvom podvodnom prostoru, osim Kejt Vinslet i Sigurni Viver je prošla obuku ronjenja kako bi uspela da na nekoliko minuta "diše" pod vodom.

I ti i ja znamo koliko si detinjasta

Osim izazova podvodnog snimanja, poznata glumica koja igra i u prvom delu filma „Avatar“, sada se našla u neobičnoj ulozi. Njen lik Kiri ima 14 godina, a u jednom od intervjua je otkrila kako je došlo do toga.

- Sećam se da sam bila na ručku sa Džimom (Džejms Kameron) i rekao mi je da je reč o devojci iz šume koja komunicira sa životinjama i biljkama, koja ima poseban dar da uspostavi vezu sa živim stvarima i koja ima snažnu povezanost sa Ejvom. Svidela mi se ideja za ovaj lik. Odjednom mi je rekao da moj lik ima 14 godina. Zbunila sam se. Onda je izgovorio: „I ti i ja znamo koliko si detinjasta, tako da mislim da ćeš uspeti.“ - prisetila se glumica.

Profimedia
 

Na pitanje zbog čega "Avatar: Put vode" traje preko tri sata, reditelj i scenarista naglasio je da je cilj ovog filma, za razliku od prethodnog, bio da se ispriča uverljiva priča temeljena na emocijama, te da je sada naglasak više na likovima, na priči i odnosima između likova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike